Antena 3 CNN Show Showbiz România participă cu patru pelicule la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

România participă cu patru pelicule la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

România participă cu patru pelicule la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin
11 Feb 2010   •   23:43


România participă la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, cu 4 pelicule, două scurtmetraje şi două lungmetraje. Printre cele din urmă se numără şi filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" în regia lui Florin Şerban care va concura pentru "Ursul de Aur". În cursa pentru acest trofeu el va avea concurenţi de renume precum Roman Polanski sau Martin Scorsese.

Filmul lui Florin Şerban prezintă povestea unui adolescent care decide să evadeze din închisoare, cu numai cinci zile înainte de eliberare.

În rolurile principale se află Clara Vodă şi Mihai Constantin iar scenariul este semnat de Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban. Pelicula a fost premitată anul trecut la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo.

Lungmetrajul "Portretul luptătorului la tinereţe" este inspirat din realitate iar acţiunea lui are loc pe durata unui întreg deceniu. În centrul atenţiei sunt grupările de partizani anticomunişti ce se retărgeau în munţi în 1947 pentru că erau vânaţi de autorităţi.

Povestea din "Colivia", de Adrian Sitaru, este despre Alex, un copil care vrea să adopte o vrabie bolnavă. După ce reuşeşte să îşi convingă tatăl, Alex vrea şi o colivie dar aceasta vine însă prea târziu.

Al doilea scurtmetraj, "Derby", este semnat de de Paul Negoescu şi îl are în centrul atenţiei pe Mircea, un bărbat care îşi surprinde fiica de 15 ani întreţinând relaţii sexuale cu prietenul ei.

Peliculele vor fi analizate atent de un juriul compus din actori şi regizori de renume.

Chiar dacă nu vor câştiga, cele patru pelicule vor fi promovate şi la petrecerea organizată de Asociaţia pentru promovarea filmului românesc. La eveniment vor fi invitaţi producători, distribuitori, directori de festivaluri şi presa de specialitate.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 11-21 februarie.

Antena 3


×
Subiecte în articol: festival film Berlin
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close