Antena 3 CNN Show Showbiz România s-a calificat în finala Eurovision (VIDEO)

România s-a calificat în finala Eurovision (VIDEO)

România s-a calificat în finala Eurovision (VIDEO)
Sursa foto: paula seling ovi
28 Mai 2010   •   00:17

România s-a calificat în finala concursului Eurovision, după ce a reuşit să treacă de semifinalele de joi, alături de alte nouă state. Paula Seling şi Ovi , cu piesa ?Playing with fire? au intrat pe poziţia a zecea în concurs.
Cele 17 ţări care au evoluat în spectacolul de joi seara au fost, în ordinea intrării în concurs: Lituania, Armenia, Israel, Danemarca, Elveţia, Suedia, Azerbaijan, Ucraina, Olanda, România, Slovenia, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia şi Turcia.
Dintre acestea, calificate în finală, în ordinea anunţării: Georgia, Ucraina, Turcia, Israel, Irlanda ,Cipru, Azerbaidjan, România, Armenia, Danemarca.
Marţi seară a avut loc prima semifinală Eurovision. În urma voturilor de la juriile de specialitate şi de la televoting, pentru finala din 29 mai s-au calificat Bosnia Herţegovina, Republica Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania şi Islanda.
În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.
Marţi, la Oslo, Paula Seling şi Ovi au fost oaspeţii celor 500 de copii de la şcoala Haslum din Baerum, districtul pe teritoriul căruia se află Telenor Arena. La iniţiativa primarului din Baerum, fiecare şcoală din district a "adoptat" câte o ţară participantă la concursul Eurovision 2010. Astfel că, încă de anul trecut, copiii au început să înveţe cât mai multe lucruri despre ţara adoptată: date geografice, repere istorice, tradiţii populare.
Astfel, copiii de la şcoala Haslum s-au pregătit pentru întâlnirea cu Paula Seling şi Ovi şi au pregătit o expoziţie cu obiecte populare româneşti confecţionate de ei, au decorat şcoala cu tricolorul românesc şi au dansat Ciuleandra.
La rândul lor, Paula Seling şi Ovi au adus copiilor cadouri, le-au cântat şi le-au dat autografe.



România: Paula Seling şi Ovi - Playing with fire




Turcia: Manga




Armenia: Eva Rivas - Apricot Stone



Ucraina Vasyl Lazarovich - I Love You




Irlanda: Niamh Kavanagh - It's For You



Israel: Harel Skaat - Milim



Georgia: Sopho Nizharadze - Shine



Danemarca: Chanée & N'Evergreen - In a moment like this


Azerbaijan: Safura - Drip Drop




Cipru: Jon Lilygreen & The Islanders - Life looks better in spring

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: paula seling
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close