Antena 3 CNN Show Showbiz S-au împlinit 30 de ani de la moartea lui John Lennon

S-au împlinit 30 de ani de la moartea lui John Lennon

S-au împlinit 30 de ani de la moartea lui John Lennon
Sursa foto: Foto: theaudioperv.com
08 Dec 2010   •   11:40

Se împlinesc 30 de ani de la dispariţia brutală a lui John Lennon, muzicianul intrat în legendă. În toată lumea sunt programate ceremonii în memoria celui care, alături de colegii săi din Beatles, a marcat o întreagă epocă prin muzica sa.

La sfârşitul lui 1980, Beatles erau deja istorie iar John Lennon, care tocmai împlinise 40 de ani, îşi continua cariera solo, încununată de un succes deplin. Muzicianul se stabilise de câţiva ani la New York, împreună cu cea de-a doua soţie, Yoko Ono. O viaţă care mai avea mult de dăruit omenirii a fost curmată cu brutalitate la 8 decembrie, când Lennon a fost împuşcat mortal chiar în faţa clădirii în care locuia.

Ucigaşul, Mark Chapman, un tânăr instabil psihic, spunea că a auzit voci care i-au cerut să-l omoare pe Lennon pentru a deveni celebru. Nu a reuşit: astăzi, când este închis pe viaţă, nimeni nu şi-l mai aminteşte. John Lennon este, însă, la fel de nemuritor ca şi muzica însăşi.

Muzicianul care ar fi împlinit anul acesta 70 de ani rămâne un idol atât pentru generaţia sa, cât şi pentru cei născuţi după dispariţia lui.

Fanii vor depune, astăzi, din nou flori şi mesaje atât la locul crimei, cât şi la alte memoriale din Liverpool şi New York, dedicate celui care va veghea mereu peste lume prin muzica sa.

 
 

 

 

×
Subiecte în articol: deces comemorare
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close