Antena 3 CNN Show Showbiz Studiu: O relaţie amoroasă "costă" doi prieteni apropiaţi

Studiu: O relaţie amoroasă "costă" doi prieteni apropiaţi

Studiu: O relaţie amoroasă "costă" doi prieteni apropiaţi
Sursa foto: Foto: sheknows.com
17 Sep 2010   •   13:26

O nouă relaţie amoroasă provoacă, în medie, pierderea a doi dintre prietenii apropiaţi, atât în cazul femeilor, cât şi în cel al bărbaţilor, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători britanici, informează AFP.

Coordonat de profesorul Robin Dunbar, de la Universitatea Oxford (Marea Britanie), studiul indică faptul că, în primă fază, un bun prieten este "sacrificat" pentru a face loc noului partener de viaţă, iar apoi un al doilea prieten este "pierdut", din cauza unei perioade prea lungi de timp în care acesta va fi neglijat.

"Când oamenii sunt implicaţi într-o relaţie amoroasă, în loc să păstreze clasicul cerc de cinci prieteni apropiaţi, ei îşi păstrează, în medie, doar patru", a declarat profesorul britanic, cu ocazia British Science Festival din Birmingham, unde acest studiu a fost prezentat.

Fenomenul se explică prin faptul că persoana îndrăgostită îşi petrece majoritatea timpului liber cu noul său partener de viaţă, fără să mai fie disponibilă pentru prieteni: "gradul de intimitate al unei relaţii, angajamentul emoţional din această relaţie sunt strâns corelate cu frecvenţa interacţiunilor", potrivit autorilor studiului.

La realizarea acestuia au participat 428 de femei şi 112 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care au răspuns întrebărilor dintr-un chestionar online referitoare la relaţiile lor intime.

Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close