Antena 3 CNN Show Showbiz Un diamant de 30 de carate al lui Liz Taylor, scos la licitaţie. Cât valorează bijuteria

Un diamant de 30 de carate al lui Liz Taylor, scos la licitaţie. Cât valorează bijuteria

Un diamant de 30 de carate al lui Liz Taylor, scos la licitaţie. Cât valorează bijuteria
Sursa foto: Foto: walesonline.co.uk
de M.Z.    |    02 Dec 2011   •   09:34

O parte a colecţiei de bijuterii şi haine ce au aparţinut actriţei Elizabeth Taylor vor fi scoase la licitaţie, la mijlocul acestei luni. Evenimentul va avea loc la New York şi va fi precedat de o expoziţie în cadrul căreia curioşii vor putea admira unele dintre cele mai importante obiecte din viaţa artistei.

Considerată una dintre cele mai mari licitaţii din istorie, valoroasa colecţie este estimată la aproximativ 50 de milioane de dolari. Printre cele mai importante piese se numără rochiile de mireasă pe care Elizabeth Taylor le-a purtat în timpul celor două cununii religioase cu Richard Burton.

La prima nuntă, Taylor a purtat o rochie de pânză din Carney creată de Irene Sharaff, cea care a creat şi costumele pentru Cleopatra, iar la cea de-a doua nuntă, a purtat un caftan, a spus curatorul expoziţiei.

Tot de atunci datează şi un diamant imens de peste 30 de carate, pe care actriţa îl purta zilnic. Bijuteria este estimată la 2,5 milioane de dolari.

Cunoscută pentru eleganţa sa, Elizabeth Taylor a avut întotdeauna grijă să îşi asorteze faimoasele bijuterii cu hainele unora dintre cei mai cunoscuţi designeri.

O pasiune mai puţin cunoscută a artistei a fost pictura. În cadrul licitaţiei new yorkeze, vor fi puse în vânzare şi mai multe tablouri. Cea mai valoroasă este o creaţie a lui Van Gogh cotată la aproximativ 12 milioane de dolari.

Licitaţia se va desfăşura între 13 şi 16 decembrie, însă până atunci expoziţia va fi deschisă publicului.


×
Subiecte în articol: licitatie diamant haine bijuterii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close