Antena 3 CNN Show Surpriză în top 10 al celor mai puternici oameni din lume. Primul loc în clasament a rămas neocupat

Surpriză în top 10 al celor mai puternici oameni din lume. Primul loc în clasament a rămas neocupat

Surpriză în top 10 al celor mai puternici oameni din lume. Primul loc în clasament a rămas neocupat
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    04 Ian 2013   •   14:38

Locul întâi în clasamentul celor mai puternici oameni din lume întocmit de revista americană Foreign Policy nu este ocupat, iar pe locul al doilea se află preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit Agerpres.

Nimeni nu este pe locul întâi, ca ''într-o G-Zero world, deoarece toată lumea aşteaptă pe cineva care să-şi asume cele mai dure şi mai periculoase provocări ale lumii'', scrie revista.

''Liderii pe care îi vedeţi menţionaţi în continuare pe această listă sunt preocupaţi mai mult de problemele locale şi de cele regionale şi n-au interesul şi pârghiile necesare de a ataca problemele transnaţionale de pe o listă crescândă'', se mai arată în publicaţia amintită.

Pe locul al doilea în clasamentul revistei figurează însă Vladimir Putin. ''În sistemul personalizat din Rusia, este persoana care contează. El nu mai este la fel de popular cum era obişnuit să fie şi ţara sa nu mai are dimensiunea sau influenţa din epoca sovietică, dar nimeni altcineva de pe planetă nu şi-a consolidat mai mult puterea pe plan intern şi regional ca Putin'', este de părere Foreign Policy.

După Putin, în clasament figurează preşedintele Rezervelor Federale din SUA - Ben Bernanke pe locul al treilea, cancelarul german Angela Merkel - pe locul al patrulea şi preşedintele american - Barack Obama, pe locul al cincilea.

Urmează şeful Băncii Centrale Europene (BCE) - Mario Draghi, pe locul al şaselea, secretarul general al partidului Comunist Chinez - Xi Jinping, pe locul al şaptelea, liderul suprem iranian - ayatollahul Ali Khamenei, pe locul al optulea, şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI) - Christine Lagarde, tot pe locul al optulea, şi regele saudit Abdullah Bin Abd al-Aziz, pe locul al zecelea.

Putin a ocupat locul al treilea în clasamentul anual al celor puternici oameni din lume al revistei Forbes în decembrie 2012, dar Barack Obama s-a aflat atunci pe primul loc, pentru al doilea an consecutiv.




×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close