Antena 3 CNN Show Tabloid O tânără din Pakistan, vedetă pe reţelele de socializare, ucisă de propriul frate

O tânără din Pakistan, vedetă pe reţelele de socializare, ucisă de propriul frate

O tânără din Pakistan, vedetă pe reţelele de socializare, ucisă de propriul frate
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Iul 2016   •   21:47

Qandeel Baloch, o tânără pakistaneză care a devenit vedetă pe reţelele sociale pentru selfie-urile sale controversate, a fost strangulată de fratele ei, aparent din motive de "onoare", a declarat sâmbătă poliţia.

Adesea comparată cu starleta americană Kim Kardashian, tânăra femeie, o brunetă drăguţă cu buze apetisante, "a fost strangulată de fratele ei", a declarat pentru AFP Sultan Azam, un ofiţer de poliţie din oraşul Multan (centru).

"Se pare că este un caz de +crimă de onoare+'', a adăugat el, precizând că poliţia a fost informată de moartea fetei sâmbătă de către părinţii tinerei.

"Fratele a fugit după crimă, vom face tot posibilul pentru a-l aresta'', a continuat poliţistul.

Un alt oficial de poliţie, Azhar Akram, a confirmat uciderea şi a spus că tânăra se afla în vizită la părinţii săi din oraşul Muzaffarabad, în apropiere de Multan. "Acolo era şi fratele ei şi familia a spus că el a strangulat-o", a spus Akram, evocând de asemenea un posibil caz de crimă de onoare.

În vârstă de douăzeci de ani, Qandeel Baloch, sau Ahmad Fouzia pe numele său real, a devenit celebră în Pakistan prin forţa autopromovării.

Ea apărea în mod regulat - întotdeauna atent coafată şi machiată - în selfie-uri languroase pe reţelele de social media şi îşi asigurase zeci de mii de abonaţi, dar şi o aură de scandal în această ţară musulmană foarte conservatoare.

De multe ori criticată şi insultată online de către detractorii săi, ea era şi admirată de alte părţi ale societăţii pentru libertatea tonului şi pentru tupeul său.

Tânăra femeie a acaparat titlurile presei de Valentine's Day (Ziua Îndrăgostiţilor), afişându-se într-o rochie violet decoltată, sfidând în mod deschis un apel al preşedintelui pakistanez adresat tinerilor de a ignora această sărbătoare "occidentală''.

Vestea decesului tinerei a suscitat vii reacţii pe internet sâmbătă în Pakistan.

"#QandeelBaloch ucisă într-o crimă de onoare. Câte femei trebuie să moară înainte de ca Pakistanul să adopte o lege pentru crime de onoare", s-a indignat cineasta pakistaneză Sharmeen Obaid-Chinoy, care a câştigat anul acesta un Oscar pentru un documentar ce denunţă aceste crime.

(Nu există) "nicio justificare, nicio onoare, nicio apărare. Ar trebui să facem un adevărat exemplu din acest act de ură, începând prin a-l aresta pe fratele său'', a adăugat Bakhtawar Zardari, fiica fostului prim-ministru asasinat Benazir Bhutto.

Alţi internauţi au salutat actul fratelui său ca pe o "veste bună" pentru Pakistan, pe care ea ''l-a acoperit cu ruşine".

Sute de femei sunt ucise în fiecare an în Pakistan de către rude, sub pretextul că au încălcat onoarea familiei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kim Kardashian
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close