Antena 3 CNN Show Tabloid Poeta lui Irinel: Înainte de podium, Monica Columbeanu "defila" în versuri printre frunze, degete şi magmă

Poeta lui Irinel: Înainte de podium, Monica Columbeanu "defila" în versuri printre frunze, degete şi magmă

Poeta lui Irinel: Înainte de podium, Monica Columbeanu "defila" în versuri printre frunze, degete şi magmă
Sursa foto: Foto: Observator
10 Ian 2011   •   09:48

Monica Columbeanu nu este doar manechin, mamă şi soţie, ci şi... poetă. Înainte să defileze pe podium, Monica a publicat mai multe poezii în revista şcolii în care învăţa. Ziariştii de la Cancan au găsit câteva dintre creaţiile soţiei lui Irinel Columbeanu.

Monica Columbeanu a început să înşire versuri albe încă din clasa a VI-a. Soţia lui Iri a debutat în paginile revistei Mugur Alb pe vremea când era elevă la şcola "Alexandru Ioan Cuza" din Bacău:

"Mă aruncă în gol vidul toamnei strâmbe, de magma eruptă din mine.
Mă cutremură frunza-mi verde să mai fierb încă o oră de somn.
Dorm întinsă pe un deget de-al tău, dar mă scuturi, să cad pe pustiu, să alunec şi să mă ciocnesc de...
M-am trezit!"


Nu s-a oprit, însă, din scris. Şi alte poezii ale ei au ajuns în paginile revistei şcolare.

"Poate mai ajunge/ o frunză albastră printre frunze/ verzi sau o slovă/ pe o foaie îngălbenită de timp (...) Zâmbet/ frunză albastră şi slavă...", nota Monica Gabor, în clasa a VIII-a, în poezia "Extemporal la viitor".

Până acum, criticii nu s-au exprimat la adresa talentului Minicăi. Cert este că, după ce a ajuns la liceu, Moni a pus condeiul în cui şi a început să defileze pe la diverse prezentări de modă. Am pierdut poate o poetă, dar cu siguranţă am câştigat un model.   

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close