Antena 3 CNN Show Tabloid Poveștile cimitirului unde va fi înmormântată Ileana Ciuculete! De ce pe unele cruci sunt trecute doar coduri!

Poveștile cimitirului unde va fi înmormântată Ileana Ciuculete! De ce pe unele cruci sunt trecute doar coduri!

Poveștile cimitirului unde va fi înmormântată Ileana Ciuculete! De ce pe unele cruci sunt trecute doar coduri!
17 Mar 2017   •   13:56

Cimitirul Straulesti 2, acolo unde sambata va fi inmormantata Ileana Ciuculete este un lacas unde nu multe vedete isi au locul de veci. Totusi, cimitirul nu este unul nou, iar povestile legate de el sunt multe.

Se spune ca aici ajung toti saracii orasului, de aceea intr-o perioada chiar asa a fost numit “cimitirul saracilor”. Intr-o zona de la marginea lui sunt si acum multe cruci pe care nu exista nume ci doar un cod: data mortii si “Neindentificat”, scrie WoWBiz.

Pentru ca aici ajung si cei morti pe strada, oameni fara adapost, fara familie, care asa sunt: niste necunoscuti.

Aceasta este prima parte a povestii cimitirului unde va fi ingropata Ileana Ciuculete. Pentru ca cimitirul are, dupa Bellu cele mai multe morminte de artisti. 

De altfel, chiar la intrare, pe dreapta se afla Aleea Artistilor, replica celei din Bellu. Doar ca mormintele acestora sunt mult mai simple. Cei mai multi artisti care au fost ingropati aici au murit in cutremurul din 1977.  Conform unei statistici mai vechi, aici se afla mormintele a circa 160 de poeti si prozatori de marca ai istoriei noastre literare, traducatori sau critici. Printre acestia se afla Mihail Drumes, Mihai Gafita, Gheorghe Tomozei si Anatol Baconsky.

Mormantul Ilenei Ciuculete se afla tot in fata, dar pe partea stanga a aleii principale. Cripta sa este langa a unui alt personaj cunoscut,  Nae Manea, marele fotbalist rapidist decedat la finalul lui 2014.

×
Subiecte în articol: cimitir Ileana Ciuculete
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close