Antena 3 Show Tabloid Studiu american: Frica de eşec pe plan sexual duce la infidelitate în relaţii

Studiu american: Frica de eşec pe plan sexual duce la infidelitate în relaţii

21 Iun 2011   •   09:19
Studiu american: Frica de eşec pe plan sexual duce la infidelitate în relaţii
Sursa foto: Foto: seriousfaith.com

Teama de eşec pe plan sexual şi frica de responsabilităţile ce apar în urma unei relaţii intime sunt factorii care predispun la infidelitate. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani.

Potrivit anchetei, căutarea unui alt partener, ajută persoana care înşeală să treacă peste anxietăţile legate de sex, pentru că noul partener nu îi cunoaşte inhibiţiile. Sondajul arată că în prezent  23% dintre bărbaţi şi 19% dintre femei îşi înşeală partenerul.

Studiile realizate în anii '90 arătau că aproximativ 25% dintre bărbaţi îşi înşelau partenera, în timp ce procentajul în rândul femeilor care înşelau erau cuprins între 10 - 15%.

Studiul mai arată că predispoziţia la infidelitate ţine de personalitatea sexuală a fiecărui individ. Pe de altă parte, banii joacă un rol important, iar persoanele care au o situaţie financiară destul de bună sunt predispuse să calce strâmb mai des decât cele care nu o duc prea bine la capitolul finanţe.

 


×
Subiecte în articol: studiu americani sexual sondaj bani
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close