Antena 3 CNN Show Un reportaj al France 2 arată lipsa de interes a autorităţilor române pentru bolnavii de SIDA

Un reportaj al France 2 arată lipsa de interes a autorităţilor române pentru bolnavii de SIDA

Un reportaj al France 2 arată lipsa de interes a autorităţilor române pentru bolnavii de SIDA
Sursa foto: Foto: pisqa.com
14 Apr 2011   •   23:46
În emisiunea "Sinteza Zilei” de miercuri, Mihai Gâdea a prezentat un material realizat de jurnaliştii de la France 2 în care sunt relatate mai multe cazuri ale unor tineri dependenţi de droguri sau seropozitivi.

Filmat în cartierul Ferentari, filmul intitulat "România – Droguri şi SIDA” descrie un peisaj întunecat, apăsător, încărcat de pericole la tot pasul, dar şi de poveşti cutremurătoare. 

Una dintre poveşti îl arată pe Gabriel, un tânăr de 18 ani care este dependent de droguri de la 10 ani şi care nu se sfieşte să povestească reporterilor cum se înţeapă, de câte ori şi care este senzaţia pe care o trăieşte.


Jurnaliştii se referă şi la cifrele oficiale pe care autorităţile par că nu vor să le abordeze. 18.000 de bolnavi de SIDA în ţară, din care majoritatea au sub 25 de ani.

Dar materialul arată şi părţile bune, efortul unor oameni care aleg să se implice şi să nu lase lucrurile să scape de sub control. De la voluntari care încearcă să îi ajute pe cei cu probleme, până la şefa secţiei de bolnavi de SIDA, de la spitalul Victor Babeş.

Reportajul are o întrebare majoră la final. "Va avea România SIDA în vene, la fel ca şi vecinele ei Rusia şi Ucraina?” Mihai Gâdea i-a invitat pe Emil Boc, dar şi pe Traian Băsescu să răspundă la această întrebare.
 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close