Antena 3 CNN Sport A murit Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbalişti ai României

A murit Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbalişti ai României

Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbalişti ai României, a murit. Din 1971, Cezar Nica a îmbrăţişat cariera de antrenor.

A murit Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbalişti ai României
Sursa foto: CS Dinamo Bucuresti/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   15:53

"O veste tristă a venit astăzi de la Brașov. Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, dublu campion mondial, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965, a trecut la cele veșnice la vârsta de 83 de ani", anunţă CS Dinamo.  

Născut pe 13 octombrie 1940 la Codlea, Cezar Nica și-a început cariera de jucător la Chimia Făgăraș, cu care a câștigat titlul național la handbal în 11.

Consacrarea sportivă a cunoscut-o odată cu transferul la Dinamo București, la începutul anilor 60. A câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1965 și a devenit unul dintre oamenii de bază ai naționalei României, cu care și-a trecut în palmares titlurile mondiale din 1964 și 1970, dar și bronzul mondial din 1967.

A murit fostul mare handbalist Cezar Nica

HANDBAL. Campionul mondial Cezar Nica a trecut în eternitate O veste tristă a venit astăzi de la Brașov. Cezar NICA,...

Publicată de CS Dinamo Bucuresti pe Duminică, 17 decembrie 2023

Din 1971, Cezar Nica a îmbrăţişat cariera de antrenor, bifând aproape două decenii pe banca echipelor CSU Galaţi, Nitramonia Făgăraş şi Dinamo Braşov.

A antrenat și echipa națională de seniori, pe care a condus-o la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992, mai scrie CS Dinamo.

 

×
Subiecte în articol: Cezar Nica handbalist a murit
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close