Antena 3 CNN Sport A murit Sandu Stoian, primul campion naţional de box de după Revoluţie: "A luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, și le-a demonstrat că valorează aur"

A murit Sandu Stoian, primul campion naţional de box de după Revoluţie: "A luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, și le-a demonstrat că valorează aur"

A murit Sandu Stoian, primul campion naţional de box al Clubului Sportiv Rapid București de după Revoluţie.

A murit Sandu Stoian, primul campion naţional de box de după Revoluţie: "A luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, și le-a demonstrat că valorează aur"
Sursa foto: Facebook/ Club Sportiv Rapid Bucuresti
de Mia Lungu    |    01 Feb 2024   •   11:56

"S-a stins din viață maestrul Sandu Stoian, campion național de box al Rapidului în 1990", a anunţat, miercuri seara, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, pe pagina de Facebook.

"Alexandru Gheorghe Stoian, născut în 1968, ne-a părăsit în seara zilei de 30 ianuarie. Sandu Stoian, cum îl cunoștea lumea boxului, reprezintă o parte din istoria Rapidului. A fost primul campion național de box al Rapidului dupa Revoluție, medalie de aur în 1990 la categoria 67 de kg.

În 1993 a încheiat naționalele pe locul 3 iar în 1991 a cucerit medalia de argint la Centura de Aur. I-a avut antrenori pe maeștrii Gabriel Pometcu și Puiu Anton. Locuia în Mogoșoaia, unde înființase un club de box.

Pentru Sandu Stoian, boxul a însemnat totul. Prin mâinile sale au trecut numeroși copii și tineri care și-au făurit o carieră în box.

Unul dintre cele mai emoționante mesaje postate după dispariția lui Sandu Stoian îi aparține doamnei Roxana Cristina Chihai: ”Omul acesta a luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, lipsiți de posibilități materiale și, poate, de o direcție dată de familie. I-a băgat în sala de sport amenajată în curtea lui și le-a demonstrat că valorează aur. I-a învățat să țină capul sus. Talentul, susținut de disciplină, muncă și perseverența antrenorului, a făcut din ei campioni naționali. Clubul lui mic a ținut piept marilor cluburi cărora a reușit să le "fure" multe medalii. În dimineața aceasta am aflat că inima mentorului atâtor copii și tineri din Mogoșoaia a încetat să mai bată și am rămas fără cuvinte. Respect și prețuire, mare OM! Odihnește-te în pace!”

Sandu Stoian va fi înmormântat sâmbătă la prânz în cimitirul vechi din Mogoșoaia. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!", a mai transmis CS Rapid.

S-a stins din viață maestrul Sandu Stoian, campion național de box al Rapidului în 1990 Alexandru Gheorghe Stoian,...

Posted by Club Sportiv Rapid București on Wednesday, 31 January 2024

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close