Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Imagini cu ”Tesla” de Cluj | Cum arată prima mașină electrică 100% românească. Are o autonomie de 300 de kilometri

Imagini cu ”Tesla” de Cluj | Cum arată prima mașină electrică 100% românească. Are o autonomie de 300 de kilometri

O mașină electrică 100% românească a fost fabricată la Cluj. Arată mai bine ca orice Tesla, are o autonomie de 300 de km, iar recent a ajuns și la București.

Imagini cu ”Tesla” de Cluj | Cum arată prima mașină electrică 100% românească. Are o autonomie de 300 de kilometri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2024   •   12:15

Mașina electrică 100% românească face parte din startup-ul NewCar4Future. Are o autonomie de 300 de kilometri și poate atinge o viteză maximă de 140km/h.

”Ca și componente ce le am integrat, pot menționa în principal motoarele integrate în roțile din spate, deschiderea ușilor cu touch, se atinge practic în anumite zone ușile și se deschid cu pop-up, camere de mers înapoi cu pe dashbaordul mașinii”, spune Florin Dehelean, reprezentant companie.

Caroseria este sculptată, la fel și bordul, iar sistemul de operare este produs în România.

”Teste am făcut și în vederea omologării acestei mașini, fiindcă este omologare de registru auto român din România, care atestă că este un bun tehnic și este o mașină conform legislației în vigoare.

Testele s-au făcut chiar înainte de inaugurare a unui tronson de autostradă din țară și am făcut în diferite regimuri de funcționare”, mai spune Florin Dehelean.

Bordul electronic include o consolă centrală cu tuscreen, de unde se schimbă inclusiv viteza, nu există un schimbător de viteze clasic. Tot pe consola centrală sunt afișate date privind răcirea bateriei, a motoarelor și consumul de energie.

Construcția mașinii a început în plină pandemie, în 2019.

Ideea a apărut dintr-o întâlnire la un eveniment auto între un investitor și un pasionat de sculptură, care a prezentat o mașină decapotabilă realizată din lemn.

”Cei doi s-au întâlnit la un eveniment în domeniul auto, la Frankfurt, în care au zis că proiectul lui pilot pe care îl avea o mașină de lemn, domnul Sabo, au zis să o transpunem într-o mașină electrică. Și atunci a început să ia amploare acest prototip”, mai spune Florin Dehelean.

Și bateriile mașinii sunt produse în România, sunt amplasate în față și în spate. O asemenea mașină costă 450.000 euro.

×
Subiecte în articol: masina electrica romaneasca Cluj
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close