Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Allen Iverson, aproape de retragere? Absenţa de la Memphis alimentează zvonurile

Allen Iverson, aproape de retragere? Absenţa de la Memphis alimentează zvonurile

Allen Iverson, aproape de retragere? Absenţa de la Memphis alimentează zvonurile
Sursa foto: allen iverson
10 Noi 2009   •   13:46

Tot mai multe voci spun că vedeta baschetului american Allen Iverson este aproape retragere. Jucătorul de 34 de ani nu se simte deloc bine la Memphis Grizzlies, cu care a semnat un contract pe un an. Pe lângă faptul că nu este folosit decât prea puţin faţă de pretenţiile sale, baschetbalistul a plecat acum de la echipă "din motive personale", cu acordul patronului. Să fi fost meciul cu Los Angeles Lakers ultima sa apariţie în NBA?
"Mai debrabă mă retrag din baschet decât să fiu rezervă", declara Allen Iverson sezonul trecut, pe când era la Detroit Pistons.
Anul acesta, joacă la Memphis Grizzlies, unde a semnat contract pe un an cu echipa lui Michael Heisley, şi se găseşte într-o situaţie care nu îi convine deloc. Începe meciurile pe bancă şi intră pe parcurs, jucând mult mai puţin decât îşi doreşte. Lumea baschetului din Statele Unite îl critică pe Iverson pentru această atitudine superioară în condiţiile în care Shaquille O'Neil, monstrul sacru de 37 de ani care a ajuns la Cavaliers, nu dictează pe nicăieri să se facă jocul după toanele sale.
Aşa cum se aşteptau unii, Iverson chiar a început să se prezinte la meciurile, începând cu partida cu Los Angeles Lakers, penultima a echipei Grizzlies. Motivele invocare sunt o problemă de familie care nu poate fi numită, iar patronul clubului i-a acordat dreptul de a pleca.
"Nu voi vorbi despre ce motiv personal a invocat Iverson, dar nu are nici o legătură cu lucrurile discutate. Eu am spus că poate să plece, este o problemă serioasă de familie despre care nu cred că ar trebui să se vorbească", a declarat patronul celor de la Memphis Grizzlies, Michael Heisley, pentru nba.com.
Cu toate acestea, nu toată lumea este convinsă de veridicitatea problemei familiale a lui Iverson, cunoscând atitudinea acestuia, exprimată la puţin timp de la plecarea de la echipă.
"Nu stau pe gânduri ca să găsesc soluţii cum să ajut mai mult echipa. O ajut jucând, cum altfel să fac asta? Nu trebuie să mă gândesc la nimic. Cu siguranţă m-au transferat pentru un motiv", declarase Allen Iverson.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: retragere NBA
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close