Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Antrenorul naţionalei de baschet feminin: La Europene ne propunem ieşirea din faza grupelor

Antrenorul naţionalei de baschet feminin: La Europene ne propunem ieşirea din faza grupelor

Antrenorul naţionalei de baschet feminin: La Europene ne propunem ieşirea din faza grupelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Mai 2015   •   13:22

Antrenorul naţionalei de baschet feminin a declarat că obiectivul reprezentativei la Campionatul European de luna viitoare este trecerea de faza grupelor.

"Una este să evoluezi împotriva unor adversare de calibru european, care îţi asigură un plus mare de experienţă în joc, şi alta este să evoluezi la un nivel în care ai doar câteva meciuri echilibrate pe sezon. Trebuie să fim optimişti şi să încercăm să ne depăşim condiţia. De aceea, la Eurobasket Women 2015 obiectivul trebuie să fie unul îndrăzneţ, nu ştiinţifico-fantastic şi să visăm la medalii, dar măcar unul realizabil. Noi ne-am propus să ieşim din prima fază a grupelor. Pentru asta, însă, trebuie să fim extrem de motivaţi şi să fim foarte atenţi, pentru că la acest nivel orice detaliu contează, iar pentru o clipă de neatenţie ajungi să treci rapid de la extaz la agonie. Şi invers", a declarat antrenorul Florin Nini, într-un interviu publicat pe site-ul oficial al FR Baschet. Naţionala României se pregăşte pentru participarea la Campionatul European din 2015, care este organizat, în premieră, de România şi Ungaria. În ţara noastră se vor disputa meciurile din grupele A (la Timişoara) şi B (la Oradea), între 11-15 iunie.

Echipa tricoloră va evolua în grupa A, de la Timişoara, alături de echipele Franţei, Cehiei, Ucrainei şi Muntenegru, în timp ce la Oradea, în grupa B, vor juca Polonia, Grecia, Turcia, Italia şi Belarus.

Programul meciurilor, care vor începe în fiecare zi, între 11 şi 15 iunie de la ora 18.00, este următorul:

11 iunie: Muntenegru - Cehia şi Ucraina - Franţa (Timişoara), Polonia - Turcia şi Italia - Belarus (Oradea);
12 iunie: Cehia - Ucraina şi România - Muntenegru (Timişoara), Grecia - Italia şi Belarus - Polonia (Oradea);
13 iunie: Franţa - Cehia şi Ucraina - România (Timişoara), Polonia - Grecia şi Turcia - Belarus (Oradea);
14 iunie: Muntenegru - Ucraina şi România - Franţa (Timişoara), Italia - Polonia şi Grecia - Turcia (Oradea);
15 iunie: Franţa - Muntenegru şi Cehia - România (Timişoara) şi Belarus - Grecia şi Turcia - Italia (Oradea).

Meciurile din grupele C şi D se desfăşoară în Ungaria, acolo unde vor avea loc şi fazele superioare ale competiţiei, care se va încheia în 28 iunie. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close