Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Bătaie între sârbi şi croaţi cu ocazia meciului de baschet KK Split - Steaua Roşie Belgrad

Bătaie între sârbi şi croaţi cu ocazia meciului de baschet KK Split - Steaua Roşie Belgrad

Bătaie între sârbi şi croaţi cu ocazia meciului de baschet KK Split - Steaua Roşie Belgrad
Sursa foto: Steaua Rosie Belgrad baschet
21 Ian 2009   •   19:35

Cei 13 ani trecuţi de la războiul sârbo-croat din 1991-1995 par să nu fi fost de ajuns pentru a uita vechile animozităţi pentru un grup de 25 de huligani croaţi. Aceştia au atacat jucătorii şi suporterii echipei de baschet Steaua Roşie Belgrad cu ocazia meciului disputat în Croaţia, la Split, cu echipa locală, în cadrul Adriatic League (NLB).
Deşi echipa favorită a câştigat cu 67-62, huliganii au atacat verbal şi fizic delegaţia vizitatoare, rănind uşor un jucător şi un fan al Stelei Roşii. Reprezentanţi ai poliţiei locale au declarat că sârbii au fost răniţi atunci când au încercat să îi îndepărteze pe agresori, precizează Mediafax. Deşi un simplu meci de baschet a degenerat într-un adevărat tărăboi, oficialii croaţi sunt siguri că acţiunile fanilor nu vor afecta relaţia de prietenie dintre cluburi:
"Suntem convinşi că incidentul nu va afecta relaţiile dintre cluburile noastre", a fost comunicatul oficial al conducerii KK Split.
Războiul dintre Serbia şi Croaţia au încetat de mai bine de 13 ani, acesta consumându-se între 1991 şi 1995. Cu toate acestea, convingerile multor sârbi şi croaţi îşi au, încă, rădăcinile în acel război, orice întâlnire între reprezentanţi ai celor două popoare fiind un potenţial prilej de conflict. Acest lucru se face cunoscut din când în când, evenimentele sportive fiind un bun pretext pentru întâlnirea grupurilor de sârbi şi croaţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close