Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Blake Griffin a fost desemnat debutantul anului în NBA

Blake Griffin a fost desemnat debutantul anului în NBA

Blake Griffin a fost desemnat debutantul anului în NBA
05 Mai 2011   •   13:13

Blake Griffin a primit premiul pentru debutantul sezonului în NBA, jucătorul lui Los Angeles Clippers fiind desemnat câştigător în unanimitate de cei 118 jurnalişti care au votat. Este pentru prima oară din 1990 încoace când se întâmplă astfel, precedenta performanţă fiind reuşită de David Robinson.

 
Griffin, câştigător al concursului de slm-dunk în cadrul All-Star Weekend-ului din februarie, a fost urmat în topul debutanţilor de John Wall (Washington Wizards) şi de DeMarcus Cousins (Sacramento Kings).
 
Numărul 1 la draftul NBA din 2009, Griffin a ratat întreg sezonul precedent din cauza unei accidentări în ultimul meci de pregătire, astfel că debutul său s-a amânat cu un an. În 2010/11, baschetbalistul de 22 de ani a avut medii de 22,5 puncte pe meci şi de 12,1 recuperări, capitole la care a condus detaşat printre ceilalţi jucători aflaţi la primul an în ligă.
 
Să pierzi în totalitate primul an în NBA şi apoi să primeşti un asemenea premiu este cu siguranţă o satisfacţie enormă. Când m-am accidentat mi-am spus că voi reveni şi mai puternic. În perioada în care nu am jucat, am continuat să-mi îmbunătăţesc performanţele şi doar la asta m-am concentrat”, a declarat Griffin.

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close