Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Bruce Bowen, unul dintre cei mai buni apărători din NBA, s-a retras (VIDEO)

Bruce Bowen, unul dintre cei mai buni apărători din NBA, s-a retras (VIDEO)

Bruce Bowen, unul dintre cei mai buni apărători din NBA, s-a retras (VIDEO)
07 Sep 2009   •   18:42


Fosta extremă a celor de la San Antonio Spurs, Bruce Bowen, unul dintre cei mai buni apărători din NBA, s-a retras din baschetul profesionist. În vârstă de 38 de ani, Bowen, campion cu Spurs în 2003, 2005 şi 2007, şi-a anunţat retragerea în timpul unei conferinţe de presă în San Antonio.

"A fost un caz fericit pentru mine să pot juca atât de mult în NBA", a spus Bowen, după ce a evoluat timp de 12 sezoane întregi în liga nord-americană. "Sunt un veteran acum. Aş mai putea juca la un nivel înalt, dar vine odată şi sfârşitul acestui drum. M-am tot gândit la retragere în ultimii cinci ani şi de fiecare dată s-au adunat mai multe argumente pentru a face acest pas. Acum e momentul să renunţ", a mai declarat Bowen.

Bowen, care a fost selectat de opt ori în cea mai bună echipă defensivă a NBA, crede că reputaţia de a fi un jucător care joacă murdar este nedreaptă, dar spune că regretă un incident - când l-a lovit pe Ray Allen, pe atunci la Seattle, în martie 2006. A fost amendat la momentul respectiv cu 10.000 de dolari de NBA.

"Îmi amintesc acea fază şi o regret, pentru că am acţionat intenţionat. Nu trebuia să fac acel lucru. La alte faze însă s-a întâmplat doar ca eu să cad vinovat pentru acţiunile altora. Oamenii însă îşi vor aminti de mine pentru cele trei inele de campion pe care le deţin", a spus Bowen, care a avut o medie de 6,1 puncte şi 2,8 recuperări pe meci în cariera lui, la Spurs, Miami Heat, Boston Celtics şi Philadelphia 76ers.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close