Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Căpitanul naţionalei de baschet, Burlacu, suspendat trei luni pentru doping

Căpitanul naţionalei de baschet, Burlacu, suspendat trei luni pentru doping

Căpitanul naţionalei de baschet, Burlacu, suspendat trei luni pentru doping
Sursa foto: catalin burlacu
01 Iun 2010   •   23:01

Baschetbalistul Cătălin Burlacu a fost suspendat, marţi, pentru o perioadă de trei luni de Agenţia Naţională Andi Doping. Jucătorul echipei CSU Ploieşti, campioană a României, şi căpitan al echipei naţionale a României, a fost depistat pozitiv la un test antidoping făcut pe 15 aprilie, după un meci cu BCMU Piteşti. Conform regulamentelor, Burlacu nu va mai putea participa la pregătirea şi meciurile echipei sale până pe data de 1 septembrie.
"ANAD ne-a anunţat oficial decizia astăzi, a cerut suspendarea jucătorului Cătălin Burlacu pe trei luni, iar noi, federaţia, o punem în practică, aşa cum cer regulamentele. Suspendarea lui Burlacu de către ANAD înseamnă că el nu va putea participa la pregătirile şi meciurile echipei naţionale din această vară. O altă persoană incriminată în acest caz este kinetoterapeutul echipei CSU Ploieşti, care este absolvent de Medicină şi care a fost suspendat timp de 4 ani din activitatea sportivă. Personal, mai pot să spun că, dacă un sportiv va mai fi găsit în viitor cu teste antidoping pozitive, va avea pedeapsa maximă. Din sezonul viitor, fiecare echipă va fi obligată să prezinte teste antidoping ale fiecărui jucător, înaintea debutului în campionat", a declarat pentru Mediafax preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală.
Ploieştenii au în continuare emoţii, însă, întrucât aşteaptă rezultatele din partea ANAD pentru testele efectuate la finalurile meciurilor 3 şi 4 din finala Diviziei A cu "U" Mobitelco Cluj. Acestea ar trebui să vină zilele următoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: suspendare
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close