Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Carmen Tocală anunţă că FRB va asigura independent măsuri de protecţie pentru baschetbalişti

Carmen Tocală anunţă că FRB va asigura independent măsuri de protecţie pentru baschetbalişti

Carmen Tocală anunţă că FRB va asigura independent măsuri de protecţie pentru baschetbalişti
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    13 Oct 2011   •   15:59

Carmen Tocală a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi că, pe viitor, „FRB îşi propune să asigure măsuri de protecţie pentru jucătorii pe care îi coordonează”, metoda prin care acestea vor fi aplicate urmând să fie anunţată ulterior.

Jucătorii străini, ca şi cei români, sunt în deplină siguranţă. Nu li se poate întâmpla nimic pe teren. Repet, cluburile din România au regulamente de ordine interioară, însă acum, probabil, se vor gândi la modificarea unor clauze. FRB nu poate impune nimănui modul de petrecere al timpului liber”, a explicat preşedintele Federaţiei Române de Baschet, care a dat asigurări că „niciun jucător străin care evoluează în campionatul nostru nu şi-a manifestat dorinţa de a părăsi România”.

Nu ne aflăm într-un moment fericit în ceea ce priveşte imaginea baschetului, în special, dar toate federaţiile internaţionale ne-au comunicat că se întâmplă peste tot în lume, nu este un caz singular. În timpul liber, fiecare jucător îşi poate alege modul de viaţă”, a mai spus Tocală.

Preşedintele FRB a confirmat faptul că CSS Giurgiu a solicitat amânarea a două meciuri, motivul fiind acela că „din ceea ce ştim, jucătorii nu au început încă antrenamentele”. Acest lucru nu va afecta însă şi restul competiţiei interne.

Este regretabil ce s-a întâmplat, dar competiţia trebuie să-şi urmeze cursul. Considerăm că acest eveniment nu are nimic de-a face cu activitatea baschetbalistică din România”, a precizat şefa baschetului românesc.

Carmen Tocală a făcut un apel la discreţie în această perioadă, adăugând că „nu aş vrea să dăm din nou amploare acestui eveniment, foarte dur pentru ţara noastră şi pentru FRB”, şi a citit un mesaj transmis de antrenorul celor de la CSS Giurgiu, Theo Evans: „Încă nu-mi vine să cred că Chauncey nu mai este printre noi, mai ales că eu m-am rugat săptămâni la rând de mama lui să-l lase să vină în România. Nu ştiu nimic în acest moment, probabil ne vom întoarce la familiile noastre, apoi vom stabili ce vom face în continuare. Tot ce pot spune este că am antrenat mai multe sezoane în Romania şi peste tot m-am simtit in siguranţă. Nu-mi este frică de nimic, dar îmi este foarte greu să mă gândesc la dispariţia lui Chauncey”.

 

×
Subiecte în articol: conferinta de presa Chauncey Hardy
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close