Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Franţa şi Rusia, singurele echipe cu punctaj maxim după prima fază a grupelor

CE de baschet: Franţa şi Rusia, singurele echipe cu punctaj maxim după prima fază a grupelor

CE de baschet: Franţa şi Rusia, singurele echipe cu punctaj maxim după prima fază a grupelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    06 Sep 2011   •   14:51

Franţa şi Rusia sunt singurele echipe care au reuşit să-şi câştige toate meciurile din prima fază a grupelor de la Campionatul European de baschet care are loc în Lituania.

 
Franţa a terminat prima în grupa B, după ce a învins dramatic, după prelungiri, Serbia, scor 97-96. Evoluţiile lui Tony Parker (24 de puncte) şi Joachim Noah (14 puncte, 9 recuperări) s-au dovedit în cele din urmă decisive, deşi Marko Keselj a făcut şi el un meci excelent (25 de puncte). În afară de cele două echipe, în faza următoare s-a calificat şi Germania, învingătoare cu 81-80 în faţa Letoniei, în timp ce Israelul şi Italia părăsesc deja competiţia.
 
Sergey Monya a marcat cu 0,2 secunde înainte de final coşul prin care Rusia a câştigat întâlnirea cu Slovenia, scor 65-64, succes în urma căruia ex-sovieticii au terminat pe primul loc în grupa D cu punctaj maxim. Ruşii au fost urmaţi chiar de învinşii lor din ultimul meci şi de Georgia, care merge mai departe datorită coşaverajului, deşi a pierdut în faţa Bulgariei (69-79).
 
Surpriza zilei s-a produs în grupa A, acolo unde Turcia s-a impus în faţa Spaniei (65-57) şi a reuşit să ia faţa Marii Britanii în clasament pntru a merge mai departe. Deşi Lituania a câştigat clar meciul cu Portugalia, scor 98-69, tot ibericii au încheiat în postura de lideri.
 
Croaţia a fost învinsă de Grecia cu 69-74 şi a ratat calificarea în faza a doua a turneului, acolo unde va merge însă echipa Finlandei, învingătoare în partida decisivă cu Muntenegru, scor 71-65. Macedonia a confirmat faptul că este cea mai puternică din grupa C, după ce a reuşit să bată la pas şi Bosnia (75-63).
 
Cele 12 echipe calificate vor fi împărţite în două grupe de câte şase, primele patru clasate din fiecare grupă urmând să joace în sferturile de finală. Fiecare echipă va juca doar împotriva adversarilor pe care nu i-a întâlnit în prima fază a grupelor.
 
Grupe E este formată din Franţa (4 puncte), Serbia (3p), Spania (3p), Turcia (3p), Lituania (3p) şi Germania (2p), în timp ce în grupa F vor juca Macedonia (4p), Rusia (4p), Slovenia (3p), Grecia (3p), Georgia (2p) şi Finlanda (2p).

 

×
Subiecte în articol: Lituania Franta Rusia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close