Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Grecia şi Slovenia completează tabloul sferturilor de finală

CE de baschet: Grecia şi Slovenia completează tabloul sferturilor de finală

CE de baschet: Grecia şi Slovenia completează tabloul sferturilor de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    13 Sep 2011   •   12:25

Grecia a învins Georgia cu 73-60 în ultimul meci din grupa F al Campionatului European de baschet din Lituania şi a obţinut calificarea în sferturile de finală, acolo unde va întâlni echipa Franţei.

 
Conduşi la pauză cu 35-32, grecii au întors rezultatul în repriza a doua, graţie evoluţiilor excelente ale lui Ioannis Bourousis (13 puncte, 3 recuperări) şi Konstantinos Vasileiadis (15 puncte). Cel mai bun om din echipa Georgiei a fost Giorgi Shermadini, care a încheiat partida cu 10 puncte şi 14 recuperări.
 
Într-un alt meci decisiv, Slovenia a câştigat cu 67-60 în faţa Finlandei şi a prins poziţia a patra în grupa F, ultima care asigura prezenţa între cele mai bune echipe de pe continent.
 
Uros Slokar a fost determinant pentru succesul slovenilor, cu 13 puncte marcate şi 8 recuperări, în timp ce Shawn Huff a fost cel mai important jucător al nordicilor, cu 13 puncte şi 4 recuperări.
 
În cea mai echilibrată întâlnire a zilei, Rusia a trecut de Macedonia cu 63-61 şi şi-a asigurat primul loc în grupă, urmând să joace în sferturi împotriva Serbiei.
 
Aleksey Shved a făcut un meci foarte bune, reuşind 14 puncte, 6 recuperări şi 4 pase decisive, în timp ce eforturile lui Pero Antic (15 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive) nu au putut evita eşecul ex-iugoslavilor.
 
Sferturile de finală ale Campionatului European vor debuta miercuri, cu meciurile Spania - Slovenia şi Macedonia - Lituania, joi urmând să se dispute derbyurile acestei faze, Franţa - Grecia şi Rusia - Serbia.

 

×
Subiecte în articol: Lituania Grecia slovenia Rusia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close