Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Italia, a doua înfrângere consecutivă. Macedonia câştigă dramatic împotriva Croaţiei

CE de baschet: Italia, a doua înfrângere consecutivă. Macedonia câştigă dramatic împotriva Croaţiei

CE de baschet: Italia, a doua înfrângere consecutivă. Macedonia câştigă dramatic împotriva Croaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    02 Sep 2011   •   11:02

Italia a suferit cea de-a doua înfrângere la Campionatul European de baschet care are loc în Lituania şi are şanse minime să avanseze în faza următoare a turneului final dintr-o grupă din care mai fac parte Germania, Serbia şi Franţa.

 
Învinsă de Serbia în meciul de debut, Italia, de două ori campioană europeană, a pierdut şi duelul cu Germania lui Dirk Nowitzki, scor 62-76. Starul lui Dallas Mavericks a fost din nou cel mai bun om al echipei sale cu cele 21 de puncte marcate, în timp ce italienii au avut în Danilo Gallinari cel mai important jucător (17 puncte, 11 recuperări).
 
În celelalte partide din grupa B, Franţa a învins Israelul cu 85-68, iar Serbia a trecut la pas de Letonia, 92-77.
 
Cel mai dramatic meci al zilei s-a jucat în grupa C, acolo unde Macedonia a câştigat surprinzător în faţa Croaţiei cu 78-76, după ce în sfertul al treilea era condusă la zece puncte. Croaţii ar fi putut egala în ultima secundă, însă Bojan Bogandovic a ratat aruncarea decisivă. Grecia, învingătoare în faţa Finlandei (81-61), a profitat de pasul greşit al rivalei sale şi a preluat şefia grupei, în timp ce Bosnia a reuşit prima victorie la actuala ediţie a Europenelor, 94-86 în faţa Muntenegrului.
 
În grupa A, favoritele nu au avut nicio problemă şi s-au impus lejer. Spania a învins Portugalia cu 87-73, Turcia şi-a consolidat primul loc după 90-61 cu Marea Britanie, iar gazda competiţiei, Lituania, nu a avut emoţii în faţa Poloniei, câştigând cu 97-77.
 
Rusia şi Slovenia rămân singurele echipe cu punctaj maxim în grupa D, după victoriile obţinute în faţa Georgiei (65-58), respectiv Ucrainei (68-64), în timp ce Bulgaria a câştigat meciul cu Belgia, scor 68-65.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close