Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Dennis Rodman, Chris Mullin şi Arvydas Sabonis, în Basketball Hall of Fame

Dennis Rodman, Chris Mullin şi Arvydas Sabonis, în Basketball Hall of Fame

Dennis Rodman, Chris Mullin şi Arvydas Sabonis, în Basketball Hall of Fame
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2011   •   12:28

Dennis Rodman, Chris Mullin şi Arvydas Sabonis vor fi incluşi în luna august în Basketball Hall of Fame. Promoţia 2011 îi mai include pe antrenorii Tex Winter şi Herb Magee, pe antrenoare Universităţii Stanford Tara VanDerveer, pe Artis Gilmore, fost star în NBA şi ABA, pe campioana olimpică Teresa Edwards, pe membrul Harlem Globetrotter Reece "Goose" Tatum şi pe fostul jucător al lui Boston Celtics Tom Sanders.

 
Este ireal. Mă uitam la felul meu de a fi şi niciodată nu m-am gândit că aş putea ajunge acolo. Probabil că cei care m-au votat au lăsat deoparte negativismul şi s-au gândit: «Chiar a schimbat jocul puţin!». Nu am fost un bun marcator, nu am fost un bun atlet, dar am fost o parte importantă a sistemului”, a declarat Rodman, cunoscut pentru stilul său nonconformist atât în teren, cât şi în afara lui, dar şi pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicat.
 
Dincolo de orice însă, Dennis Rodman a fost, probabil, cel mai bun jucător la recuperare al generaţiei sale, a fost desemnat de două ori cel mai bun jucător defensiv din NBA, a încheiat şapte sezoane consecutive cu cea mai bună medie de recuperări pe meci şi a cucerit cinci titluri de campion, alături de Detroit Pistons şi Chicago Bulls. A mai evoluat de asemenea la San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers şi Dallas Mavericks. Tricoul cu numărul 10, pe care l-a purtat în Detroit, a fost retras în cadrul unei festivităţi care s-a desfăşurat săptămâna trecută.
 
Rodman a fost cu siguranţă o personalitate. Şi acum există foarte mulţi recuperatori foarte buni în NBA, dar ceea ce l-a făcut diferit pe Dennis era efortul pe care îl punea în această parte a jocului”, a spus John Paxson, actualul vicepreşedinte al lui Chicago Bulls şi fost jucător al „taurilor”.
 
Chris Mullin a fost campion olimpic la Los Angeles în 1984, dar şi la Barcelona în 1992, alături de celebrul Dream Team care îi mai cuprindea pe Micheal Jordan, Magic Johnson sau Larry Bird, a strâns cinci apariţii în All-Star Game şi continuă să fie cel mai bun marcator din istoria Universităţii St. John. În cariera sa de 16 ani în NBA a evoluat doar pentru Golden State Warriors şi Indiana Pacers.
 
Arvydas Sabonis, considerat cel mai bun centru european din istorie, a fost campion olimpic cu Uniunea Sovietică în 1998 şi medaliat cu bronz cu Lituania la Barcelona, în 1992, şi Atlanta, în 1996, evoluând timp de şapte sezoane pentru Portland TrailBlazers.

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close