Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Dinamo câştigă primul mare derby de la revenirea Stelei în prima ligă, 88-79

Dinamo câştigă primul mare derby de la revenirea Stelei în prima ligă, 88-79

Dinamo câştigă primul mare derby de la revenirea Stelei în prima ligă, 88-79
Sursa foto: steaua dinamo
16 Oct 2009   •   19:59

Echipa de baschet Dinamo le-a oferit rivalilor de la Steaua o întoarcere amară în Liga Naţională, după mulţi ani de absenţă. Fometescu şi compania au învins Steaua la primul derby disputat din 2002 încoace, când "roş-albaştrii" au retrogradat şi s-au desfiinţat. Dinamo şi Steaua sunt cele mai titrate echipe din baschetul românesc, cu 22 şi, respectiv, 21 de titluri câştigate.
Derby-ul clasic al campionatului s-a consumat vineri, în etapa a V-a a Ligii Naţionale la baschet masculin. Steaua a întâlnit pe teren propriu eterna rivală, într-un meci în care "câinii" porneau drept favoriţi. Dacă după minute de joc scorul era unul echilibrat, 10-10, Dinamo a început să acumuleze o zestre de puncte conducând chiar la 13 lungimi. Cu toate acestea, un puseu moral i-a făcut pe stelişti să egaleze situaţia la 35. Scorul pauzei a fost 48-43 pentru Dinamo. Cu Claudiu Fometescu şi Viorel Mocanu în mare formă, Dinamo s-a instalat la conducerea jocului în repriza secundă şi Steaua nu a mai reuşit să se apropie, scorul devenind la un moment dat chiar 58-75. În cele din urmă, partida s-a încheiat cu 79-88, cu Fometescu şi Timus, principalii marcatori, fiecare înscriind pentru echipa lui câte 24 de puncte.
Acesta a fost ultimul meci jucat pentru Steaua de Virgil Stănescu, fostul căpitan al ehcipei naţionale urmând să evolueze la Banca Tercas Teramo din Italia, notează Mediafax.
Celelalte partide ale etapei, nedisputate încă:
CSU Sibiu-SCM U Craiova
"U" Mobitelco Cluj-Napoca-Gaz Metan Mediaş
CSM Oradea-CSM Bucureşti
CS Otopeni-Gladiator Cluj-Napoca
CSU Ploieşti-CSU Cuadripol Braşov
Energia Rovinari-BCM Elba Timişoara.
BC Argeş Piteşti - BC Mureş Târgu-Mureş.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: steaua Dinamo baschet
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close