Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Doliu în sportul românesc! A murit fostul mare baschetbalist şi antrenor, Mihai Nedeff

Doliu în sportul românesc! A murit fostul mare baschetbalist şi antrenor, Mihai Nedeff

Doliu în sportul românesc! A murit fostul mare baschetbalist şi antrenor, Mihai Nedeff
10 Iun 2017   •   11:27

Sportul românesc e în doliu, după ce fostul mare baschetbalist şi antrenor, Mihai Nedeff, a murit la vârsta de 85 de ani. 

”Unul dintre cei mai mari baschetbalisti romani din toate timpurile, MIHAI NEDEFF, a trecut in nefiinta, la varsta de 85 de ani. Dumnezeu sa te odihneasca, nea Mișu! Mulțumim pentru tot ce ai facut pentru baschetul romanesc!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Federației Române de Baschet.

Mihai Nedeff a scris istorie pentru Steaua

Mihai Nedeff a jucat pentru Steaua timp de un deceniu, între 1957 și 1967, cucerind 10 titluri naționale consecutive. El a adunat 258 de selecții în echipa națională, cea mai importantă performanță a vremii fiind medalia de bronz din Cupa Campionilor Europeni, din 1961, când juca alături de Andrei Folbert, Alexandru Cimpoiaș, Alexandru Fodor, Valeriu Gheorghe, Liviu Nagy, Theodor Nedelea, Emil Niculescu, Armand Novacek și Ion Testiban, sub comanda legendarului Costi Herold.

La nivel de echipă națională, în 1957 s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Europene, cea mai bună clasare a tricolorilor la un turneu final (performanță care avea să fie egalată în 1967).

În 1964, a fost selecționat în echipa Europei pentru a juca la Madrid împotriva unei selecționate formată din americani care evoluau pe Bătrânul Continent, dar federația nu l-a lăsat să plece. Bob Cousy, cel mai important coordonator de joc din lume, a afirmat la acea vreme despre Nedeff că ar putea juca fără probleme în NBA.

Mihai Nedeff, declarat Antrenor Emerit

Mihai Nedeff a scris istorie pentru Steaua și ca antrenor principal, între 1975 și 1988, perioadă în care a cucerit 6 titluri de campion național și i-a avut ca elevi pe Ermurache, Oczelak, Brănișteanu sau Netolitzchi.

Marele sportiv a fost decorat cu titlul de Maestru Emerit al Sportului și cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a și a fost declarat Antrenor Emerit.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close