Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Echipa de baschet feminin CSS Ploieşti, câştigătoare a celui mai mare turneu european de juniori

Echipa de baschet feminin CSS Ploieşti, câştigătoare a celui mai mare turneu european de juniori

Echipa de baschet feminin CSS Ploieşti, câştigătoare a celui mai mare turneu european de juniori
de M.T.    |    25 Apr 2014   •   21:05

Echipa feminină de baschet CSS Ploieşti a câştigat cel mai mare turneu european de juniori, Wien Basketball Tournir, la categoria de vârstă under 13.

Campioană a României la această categorie de vârstă, echipa prahoveană a participat la competiţia găzduită de Viena sub numele de CSS Wild Cats Ploieşti.

Tinerele jucătoare din Ploieşti au învins în finală echipa cehă Olomuc, scor 68-34, după ce, în tururile precedente, au trecut de Ratiopharm Ulm (Germania, 89-29) şi de Kecskemet (Ungaria, 50-41).

La turneul under 13 din capitala Austriei au participat echipe din Germania, Suedia, Italia, Austria, Olanda, Ungaria şi Cehia.

Chiar dacă nu s-a acordat un titlu oficial de MVP, Alexia Apostolescu a fost cea mai bună jucătoare a competiţiei, televiziunea austriacă ORF solicitându-i un interviu la finalul întrecerii.

Wien Basketball Tournir este o competiţie anuală, care în acest an a ajuns la cea de-a 25-a ediţie, la care au participat 541 echipe din 23 de ţări, împărţite pe categorii de vârstă, fete şi băieţi.

CSS Ploieşti este prima echipă din istoria baschetului românesc care reuşeşte să câştige acest prestigios turneu.

×
Subiecte în articol: Viena
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close