Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Federaţia Română de Baschet a suspendat pe doi ani componenţii naţionalei de tineret

Federaţia Română de Baschet a suspendat pe doi ani componenţii naţionalei de tineret

Federaţia Română de Baschet a suspendat pe doi ani componenţii naţionalei de tineret
08 Aug 2009   •   01:41


Biroul Federal al Federaţiei Române de Baschet a luat decizia de a suspenda, pe termen de doi ani, toţi componenţii naţionalei de tineret. Preşedintele Federaţiei, Carmen Tocală, a explicat pentru Mediafax că aceştia au fost sancţionaţi din cauza atitudinii pe care au avut-o la Campionatul European din Macedonia, unde s-au bătut, au înjurat, au comentat deciziile de arbitraj şi au arătat lipsă de respect la intonarea imnurilor naţionale.

Carmen Tocală a subliniat faptul că jucătorii nu au fost suspendaţi în niciun caz pentru rezultatele proaste, România clasându-se pe locul 17. ?Aceşti jucători aveau perspectiva de a face parte din lotul naţional de seniori pentru Europenele din 2013, dar pe baza raportului primit de la directorul tehnic al lotului, Octavian Şerban, în privinţa celor petrecute în Macedonia, membrii Biroului federal au votat suspendarea lor din Divizia A?, a mai spus Tocală.

Tocală a mai cerut şi ca pe următoarele trei luni jucătorii să nu primească salarii de la cluburile de provenienţă.

Jucătorii intraţi în dizgraţia Federaţiei Române de Baschet sunt: Ioan Pop, Vladimir Mihai, Marian Ararău, Andrei Bercean, Rolland Torok, Alexandru Vlad, Andraş Stretea, Mihai Urichianu, Adrian Gheorghe, Julian Orbeanu, Adrian Gutoaia şi Sabin Faur.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close