Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Gaz Metan Mediaş scapă de suspendarea din Liga Balcanică

Gaz Metan Mediaş scapă de suspendarea din Liga Balcanică

Gaz Metan Mediaş scapă de suspendarea din Liga Balcanică
Sursa foto: gaz metan medias
27 Ian 2010   •   18:00

Baschetul medieşean a primit, miercuri o veste pe cât de bună pe atât de surprinzătoare. Comitetul Executiv al Ligii Balcanice (BIBL) s-a reunit la Sofia, Bulgaria şi a luat decizia de a ridica suspendarea dictată împotriva Gaz Metanului pentru faptul că a folosit în două partide mai mulţi jucători extracomunitari decât îi era permis. Românii vor pierde din oficiu acele meciuri cu 0-20 şi se vor afla sub atenţia conducerii Ligii Balcanice.
Prezenţa preşedintelui FIBA Europe, George Vassilakopoulos, la întrunirea de la Sofia pare să le fi purtat noroc ardelenilor. Decizia Comitetului Executiv al Ligii Balcanice a venit oarecum surprinzător, anulând decizia dată în urmă cu mai puţin de două săptămâni. Condiţiile puse echipei medieşene sunt, însă, numeroase. Să depună într-un cont al Ligii Baltice o sumă de 5000 de euro drept garanţie, care îi va fi luată dacă mai foloseşte într-un meci mai mult de trei jucători care nu provin din Uniunea Europeană.
De asemenea, Gaz Metan va pierde jocurile cu Rilski Sportist şi Lovcen, în care a folosit câte patru extracomunitari, cu scorul de forfait 0-20. Ultima condiţie este aceea ca FR de Baschet să garanteze pentru echipa medieşeană, printr-o scrisoare oficială, că vor fi respectate regulamentele BIBL.
"Vom respecta, atât echipa, cât şi federaţia, condiţiile cerute de Comitetul Executiv al BIBL. Personal, am făcut presiuni pentru reprimirea echipei în competiţie, suntem membri fondatori şi mă bucur că am găsit înţelegere", declarat preşedintele FR de Baschet, Carmen Tocală, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gaz Metan Medias
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close