Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Gilbert Arenas a fost suspendat pe termen nelimitat, după ce a adus pistoale în vestiarul echipei

Gilbert Arenas a fost suspendat pe termen nelimitat, după ce a adus pistoale în vestiarul echipei

Gilbert Arenas a fost suspendat pe termen nelimitat, după ce a adus pistoale în vestiarul echipei
07 Ian 2010   •   18:56

Jucătorul echipei Washington Wizards, Gilbert Arenas, a fost suspendat fără drept de plată de către conducătorul NBA, David Stern, pentru comportamentul care l-a făcut să nu fie "apt pentru terenul de joc".

La o zi după ce Arenas a fost fotografiat înaintea unui meci din Philadelphia când îndrepta degetele arătătoare, ca şi cum ar fi fost nişte pistoale, către colegii lui, Stern l-a avertizat pe starul NBA că în cele din urmă comportamentul său îi va atrage, cel puţin, o suspendare consistentă.

Arenas era investigat de către autorităţile locale şi federale după ce a recunoscut că a adus pistoale în vestiarul "vrăjitorilor". Stern intenţiona iniţial să aştepte până la finalul cercetărilor să ia măsuri, însă comportamentul lui Arenas l-a enervat.

Pentru fiecare meci pe care îl ratează, Arenas pierde în jur de 147.000 de dolari, în contextul în care contractul său pe şase ani cu Washington este în valoare de 111 milioane de dolari. "Îmi pare rău că acţiunile mele au determinat NBA să mă suspende, dar înţeleg această măsură. Am pus NBA într-o lumină negativă şi mi-am lăsat colegii şi fanii la greu. Îmi pare rău pentru asta", a declarat Arenas.

Baschetbalistul a adăugat că l-a sunat pe Stern să îşi ceară scuze: "Deşi nu am intenţionat să produc vreun rău ligii sau altcuiva, posesia mea de arme de la Verizon Center şi încercările mele de a glumi nu au fost reuşite. Îmi asum toată responsabilitatea pentru comportamentul meu".

Arenas a declarat iniţial că a adus patru pistoale la Verizon Center pentru că dorea să nu le mai aibă în casă, după ce fiica lui se născuse. Dar doi oficiali ai ligii, care au fost intervievaţi despre investigaţii au declarat pentru Associated Press că incidentul a venit pe urma unei dispute pentru datoriile de la jocurile de cărţi şi o ceartă încinsă în vestiar cu coechipierul Javaris Crittenton.

"Agent Zero", aşa cum este poreclit Arenas, a declarat într-un comunicat remis luni că a luat pistoalele neîncărcate din dulapul său într-o "tentativă nefericită de a face o glumă" unui coleg. "Glumă sau nu, recunosc acum că ceea ce am făcut a fost greşit. Nu trebuie să aduc armele la DC în primul rând şi acum realizez că nu se poate glumi când vine vorba de pistoale, chiar şi neîncărcate", a declarat Arenas.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close