Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Golden State Warriors, campioana NBA pentru prima dată după 40 de ani

Golden State Warriors, campioana NBA pentru prima dată după 40 de ani

Golden State Warriors, campioana NBA pentru prima dată după 40 de ani
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
17 Iun 2015   •   09:33

Echipa Golden State Warriors a câştigat titlul de campioană în liga profesionistă nord-americană de baschet, după ce a învins, marţi, cu scorul de 105-97, formaţia Cleveland Cavaliers, în meciul şase al finalei NBA.

Golden State s-a impus la general cu scorul de 4-2, nemaifiind astfel necesară disputarea celei de-a şaptea partide a finalei.  

Astfel, Golden State Warriors şi-a trecut în palmares al patrulea său titlu de campioană, în timp ce echipa din Cleveland rămâne fără trofeu de la înfiinţarea sa, în 1970, scrie Agerpres. În palmaresul NBA, Golden State Warriors îi succede formaţiei San Antonio Spurs.

Cea mai bună echipă a sezonului regulat, mare favorită în finala NBA, a dominat meciul al şaselea cu Cavaliers, cu mici excepţii, în debutul întâlnirii și pentru scurt timp în sfertul al treilea. Warriors a fost condusă în finală cu 2-1, dar a reuşit apoi trei victorii consecutive.

În sezonul regulat, GSW a reușit 67 de victorii în 82 de partide, pierzând doar de două ori în propria sală. În play-off, echipa californiană a reușit 12 victorii și a pierdut de cinci ori.



×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close