Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Harlem Globetrotters începe turneul din România cu un spectacol la Târgovişte (VIDEO)

Harlem Globetrotters începe turneul din România cu un spectacol la Târgovişte (VIDEO)

Harlem Globetrotters începe turneul din România cu un spectacol la Târgovişte (VIDEO)
26 Oct 2008   •   15:34

Echipa americană de bachet Harlem Globetrotters va susţine, duminică seară, un meci demonstrativ la Târgovişte, unul dintre cele cinci oraşe din România în care baschetbaliştii vor avea spectacole.
Componenţii echipei au organizat, duminică, o conferinţă de presă, unde au făcut o demonstraţie a talentului lor în faţa jurnaliştilor. Aceştia au precizat că sunt bucuroşi că se află din nou în România şi au promis un spectacol inedit, începând cu ora 20.00, celor care vor veni să îi urmărească.
Baschetbaliştii au făcut şi o demonstraţie în Piata Mihai Viteazu din Târgovişte, la care au asistat câteva zeci de persoane, după care vor merge la Secţia Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte, unde vor oferi cadouri copiilor. Municipiul Târgovişte este inclus în turnelul care cuprinde alte patru oraşe: Ploieşti, Braşov, Târgu Mureş şi Iaşi.
La sosirea de vineri de la Bucureşti unul dintre baschetbaliştii echipei americane, Kevin "Special K" Daley, a declarat că speră ca demostraţiile pe care le vor avea în România să aibă la fel de mult succes ca şi la cele patru spectacole pe care Harlem le-a susţinut aici în primăvara anului 2008.
"Pentru mine este prima dată când vin România, însă echipa este la a doua aventură aici şi sper ca spectacolul să se ridice la nivelul celor care au mai fost. Colegii mi-au spus că spectatorii sunt extraordinari şi aş vrea să am parte şi eu de aceeeaşi atmosferă. Sincer nu am auzit prea multe de România însă am venit aici să aflu cât mai multe de această ţară. Sper să vină cât mai multă lume pentru că vom face un spectacol pe cinste. Avem pregătite multe suprize pentru spectatori, însă nu vă spun multe pentru că trebuie să veniţi şi să vedeţi", a precizat sportivul american.
Organizatorii se aşteaptă ca sălile să fie pline la toate cele cinci reprezentaţii ale echipei Harlem Globtrotters. Preţul biletelor aceste partide variază de la oraş la oraş, începând cu 20-30 lei şi terminând cu 150 lei, pentru cele la categoria VIP. Copiii până la 7 ani însoţiţi de părinţi au acces gratuit.
Echipa a fost înfiinţată în 1926, în Chicago, a jucat în peste 115 ţări, a înregistrat 20.000 victorii şi doar 322 înfrângeri, scrie NewsIn.
De-a lungul istoriei sale, echipa Harlem Globetrotters a făcut spectacol nu numai în faţa celui mai numeros public, dar şi în faţa unora dintre marile personalităţi ale momentului. Cu ocazia aniversării a 50 de ani de existenţă a echipei, primul membru de onoare al Harlem Globetrotters a devenit secretarul de stat american Henry Kissinger, laureat al premiului Nobel pentru pace. Membri de onoare ai celebrei trupe au devenit, pe rând, actriţa Whoopie Goldberg, atleta Jackie Joyner Kersee şi Papa Ioan Paul al II-lea.
În 1982, Harlem a devenit prima organizaţie sportivă care a cucerit o stea pe celebrul "Walk of Fame" de la Hollywood, iar trei ani mai târziu, Muzeul Smithsonian i-a recunoscut echipei meritul de a fi "o parte importantă din istoria socială a Americii".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Targoviste
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close