Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Iran, campioana Asiei la baschet, după o victorie categorică în finala cu China

Iran, campioana Asiei la baschet, după o victorie categorică în finala cu China

Iran, campioana Asiei la baschet, după o victorie categorică în finala cu China
17 Aug 2009   •   21:23


Iran a uimit gazdele Campionatului Asiei la baschet şi a învins China cu 70-52 în finală, păstrând titlul continental. Ajutaţi de Hamed Ehadadi, care a marcat 19 puncte, iranienii au câştigat a noua partidă din tot atâtea disputate, surclasând favorita turneului la orice capitol.

?Ştiam că este o presiune uriaşă pe umerii Chinei. Dar noi eram campionii en-titre şi trebuia să ne apărăm titlul, iar cupa merge acum înapoi în Iran?, a declarat Veselin Matic, antrenorul Iranului. Iran a câştigat primul titlu în Japonia, în urmă cu doi ani, când China şi-a odihnit cei mai buni jucători.

Fără accidentatul Yao Ming, China s-a bazat pe Yi Jianlian să conducă echipa spre al 15-lea titlu în 18 apariţii la turneul bienal, dar jucătorul lui New Jersey Nets nu a reuşit decât să îşi enerveze compatrioţii din tribune, cu ratările lui.

În meciul pentru locul trei, Iordania a învins Liban cu 80-66 şi s-a calificat totodată pentru Campionatul Mondial de anul viitor, din Turcia, alături de cele două finaliste.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China baschet
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close