Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Juan Carlos Navarro a devenit cel mai bun marcator din istoria Euroligii

Juan Carlos Navarro a devenit cel mai bun marcator din istoria Euroligii

Juan Carlos Navarro a devenit cel mai bun marcator din istoria Euroligii
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    25 Noi 2011   •   13:29

Spaniolul Juan Carlos Navarro a devenit cel mai bun marcator din istoria Euroligii masculine de baschet, după ce a reuşit 14 puncte în meciul pe care echipa sa, FC Barcelona, l-a câştigat cu 72-46 în faţa slovenilor de la Olimpija Ljubljana.

Baschetbalistul de 31 de ani a ajuns astfel la 2.716 puncte înscrie în Euroligă, depăşind astfel precedentul record, care i-a aparţinut americanului Marcus Brown, retras din activitate în acest an, după o carieră petrecută la echipe precum Efes Pilsen, TSKA Moscova, Zalgiris Kaunas sau Maccabi Tel-Aviv.

Deşi a ajuns la acest record, Navarro este un jucător generos, care pasează mingea imediat cum o primeşte. În plus, caută destul de puţin să arunce la coş, ceea ce face performanţa pe care a atins-o cu atât mai mare”, a declarat Xavier Pascual, antrenorul celor de la FC Barcelona.

Cu excepţia unui sezon petrecut în NBA, la Memphis Grizzlies, Navarro a evoluat în întreaga sa carieră doar la FC Barcelona, echip alături de care a cucerit de două ori Euroliga, 6 titluri ale Spaniei, 5 Cupe ale Regelui şi 4 Supercupe ale Spaniei.

În 2009, Navarro a fost desemnat MVP al Euroligii, pentru ca un an mai târziu să primească aceeaşi distincţie în final-four-ul acestei competiţii.

De asemenea, a fost campion mondial cu naţionala Spaniei (2006) şi a câştigat de două ori titlul european, în 2009 şi în 2011.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close