Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet L.A. Lakers a câştigat al doilea titlu NBA consecutiv, după o finală tensionată cu Boston Celtics

L.A. Lakers a câştigat al doilea titlu NBA consecutiv, după o finală tensionată cu Boston Celtics

L.A. Lakers a câştigat al doilea titlu NBA consecutiv, după o finală tensionată cu Boston Celtics
18 Iun 2010   •   12:12

Los Angeles Lakers a recuperat un deficit major din prima parte a meciului şi a câştigat al doilea titlu NBA consecutiv, graţie victoriei cu 83-79 din meciul decisiv, al şaptelea, cu Boston Celtics. Succesul i-a adus lui Lakers al 16-lea titlu din istorie şi antrenorului Phil Jackson un record de 11 titluri, astfel că renumitul tehnician nu mai are suficiente degete la mâini pentru a-şi pune inelele de campion.

Odată cu fluierul final, confetti aurii şi mov reprezentând culorile celor din Los Angeles au început să cadă în sală, iar jucătorii au început să se îmbrăţişeze şi să sărbătorească victoria în faţa marilor rivali. "Este de departe cea mai frumoasă victorie, pentru că este împotriva lor şi pentru că a fost obţinută foarte greu", a declarat Kobe Bryant, care a primit premiul pentru "Cel mai valoros jucător al finalei", deşi în meciul şapte a trecut prin momente dificile şi a fost deseori îmbărbătat de colegii lui.

Antrenorul lui Boston, Doc Rivers, a mărturisit la conferinţa de presă că jucătorii lui sunt devastaţi de înfrângere. "Sunt multe lacrimi în vestiar, nu cred că are nimeni ochii uscaţi. Majoritatea se simt rău. Asta e totuşi bine, înseamnă că le pasă", a spus Rivers.

După victoria la scor din meciul şase, 89-67, Lakers a început slab ultimul meci al finalei NBA şi Celtics s-a distanţat la 23-14 pe finalul primului sfert. Oaspeţii nu au putut însă să menţină constant avantajul şi au fost opriţi să marcheze chiar şi pentru cinci minute la rând la începutul sfertului doi, când Los Angeles a preluat pentru scurt timp conducerea.

Celtics a revenit totuşi la conducerea partidei, pe care a cedat-o abia pe finalul partidei. Lakers, care a fost condusă şi la 13 puncte, a trecut în avantaj cu 65-64 după câteva aruncări libere ale lui Bryant. Kobe a terminat meciul cu 23 de puncte, fiind principalul marcator, asta deşi a ratat foarte mult, în timp ce Ron Artest, aflat la primul lui sezon la Lakers, a adăugat alte 20 de puncte şi impulsionat adesea jocul echipei lui.

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close