Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet LeBron James îi arată lui Dwayne Wade cine e şeful, chiar la el acasă. Heat - Cavaliers 100-107 (VIDEO)

LeBron James îi arată lui Dwayne Wade cine e şeful, chiar la el acasă. Heat - Cavaliers 100-107 (VIDEO)

LeBron James îi arată lui Dwayne Wade cine e şeful, chiar la el acasă. Heat - Cavaliers 100-107 (VIDEO)
Sursa foto: LEBron James
03 Mar 2009   •   16:05

Jucătorul lui Miami Heat, Dwayne Wade, este primul în clasamentul celor mai buni marcatori din NBA, peste LeBron James de la Cleveland Cavaliers. Totuşi, "Regele" James l-a pus la punct pe prietenul şi rivalul său luni, marcând cu 42 de puncte faţă de cele 41 ale lui Wade şi ducându-şi echipa spre victorie. "O să am cu ce să mă iau de el la vară", a spus extrema lui Cavs după meci.
Echipa din Cleveland venea ca favorită în Miami, încercând să profite de pe urma înfrângerii pe care campioana Boston Celtics a suferit-o duminică împotriva lui Detroit Pistons. Wade, însă, şi el star în NBA, nu era de acord ca Heat să piardă şi, la fel ca în toate ultimele partide, şi-a purtat echipa pe umeri. Din păcate pentru el, însă, nu s-a bătut doar cu James, Mo Williams şi Zydrunas Ilgauskas făcând şi ei meciuri foarte bune. Chiar dacă a fost mai bună defensiv, Heat a cedat, însă, pe final.
Wade ar fi câştigat duelul cu prietenul său, LeBron James, dacă meciul s-ar fi terminat după primele trei sferturi. Liderii din Conferinţa de Est au revenit, însă, pe final şi s-au impus cu 107 la 100. Principalii artizani ai victoriei "Cavalerilor" au fost LeBron James (42 de puncte şi 8 recuperări), Mo Williams (30 de puncte) şi înaltul Ilgauskas cu 15 recuperări pe lângă cele 12 puncte marcate. De la adversari, Wade a avut un meci al contrastelor. A reuşit să impresioneze cu cele 41 de puncte, 7 mingi furate şi 9 pase decisive, dar a şi făcut cadou mingea de nu mai puţin de 8 ori, lucru destul de rar întâlnit chiar şi la un jucător mediu.
"Suntem doi (el şi Wade n.r.) dintre jucătorii bun ai ligii şi încercăm mereu să ne purtăm echipele spre succes. Dar cu siguranţă e şi o rivalitate între noi. Pentru că suntem şi prieteni buni şi ne vedem chiar des vara, nu vrem să-i dăm celuilalt motive de laudă, aşa că mereu dăm totul ca să îl batem pe celălalt." a declarat LeBron James pentru Eurosport.
Nici amicul său, Dwayne Wade, nu intenţionează să îl menajeze. Cel mai bun marcator din NBA a declarat:
"Nu-mi plac aceste meciuri, în care sunt de partea pierzătoare. A fost un meci spectaculos pentru fani, bineînţeles, dar vreau să mă mai aflu şi de partea cealaltă a baricadei la sfârşitul meciurilor."

Rezultatele de luni:
Washington Wizards - Atlanta Hawks: 89-98

Philadelphia 76ers - New Orleans Hornets: 91-98

Ocklahoma City Thunder - Dallas Mavericks: 96-87

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs: 78-106
Vedeţi fazele cele mai spectaculoase de pe 2 martie:

Rezumatele partidelor:

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close