Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Lipă: "Nu desfiinţăm secţia de baschet de la Dinamo, cu toate că au retrogradat"

Lipă: "Nu desfiinţăm secţia de baschet de la Dinamo, cu toate că au retrogradat"

Lipă: "Nu desfiinţăm secţia de baschet de la Dinamo, cu toate că au retrogradat"
Sursa foto: cs dinamo
18 Mai 2010   •   18:12

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, dă asigurări că secţia de baschet este în siguranţă, cu toate "alb-roşii" au retrogradat la finalul acestui sezon. Chestorul Lipă spune că nu ar fi normal să se desfiinţeze cel mai titrat club de baschet din România, dar promite că în viitor Dinamo va folosi numai baschetbalişti autohtoni, pentru a da şanse de afirmare tinerilor români.
"Anul trecut, după ce au terminat pe 12, şi-au fixat ca obiectiv clasarea între primele opt echipe ale campionatului. Au jucat tot timpul ca nişte pensionari, nu le-a păsat, au fost indiferenţi, iar rezultatele s-au văzut: au retrogradat. Secţia nu se va desfiinţa, pentru că baschetul e o tradiţie la Dinamo, dar la această echipă nu vor mai fi decât jucători români", a declarat Lipă, transmite Mediafax.
Dinamo îşi va schimba, începând cu sezonul viitor, politica de formare a lotului, încercând să atragă mai mulţi tineri români talentaţi spre baschet.
"Gata cu străinii la Dinamo. Din cinci jucători, patru au fost străini, plus alţii pe banca de rezerve. Aşa ceva nu se mai poate. Plătim o grămadă de bani şi retrogradăm. Vom face o echipă numai cu tineri, pentru că aceştia nu sunt promovaţi. Peste tot, prin şcoli, prin licee şi facultăţi se joacă baschet, handbal şi fotbal, însă tinerii se limitează aici. Din punctul lor de vedere, nu are rost să meargă la un club pentru că nu vor juca în Divizia A că nu au loc de străini", a precizat fosta multiplă campioană olimpică la canotaj.
Dinamo este echipa de baschet masculin cu cele mai multe titluri naţionale în România, 22. "Câinii" au retrogradat în Divizia B după o înfrângere cu SCM U Craiova, 70-73. Este prima retrogradare din istoria de 63 de ani a clubului, la şapte ani de la ultimul titlu de campioană cucerit.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo baschet Elisabeta Lipa retrogradare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close