Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Lituania solicită invitaţie specială pentru a juca la CM de baschet din 2010

Lituania solicită invitaţie specială pentru a juca la CM de baschet din 2010

Lituania solicită invitaţie specială pentru a juca la CM de baschet din 2010
Sursa foto: lituania baschet
09 Dec 2009   •   20:10

Au ratat calificarea la Campioantul Mondial de anul viitor din Turcia, dat lituanienii speră în continuare să îşi măsoare forţele cu puterile lumii. Puternica reprezentativă a Lituaniei este una dintre cele mai bune echipe ale Europei, iar baschetul este o "religie" în ţara baltică. Din acest motiv, instituţiile statului au semnat în Parlament o cerere la adresa FIFA pentru a primi unul din cele patru wild-carduri disponibile.
"Baschetul în Lituania este un fenomen de stat. Vă rugăm să luaţi în considerare iniţiativa noastră şi cea a fanilor baschetului din Lituania şi să oferiţi echipei lituaniene posibilitatea sã reprezinte ţara sa la cel mai mare forum al baschetului", se precizează în cererea semnată de parlamentarii lituanieni, potrivit Mediafax.
Ratarea calificării la Campionatul Mondial de către naţionala Lituaniei poate fi considerată o mare surpriză. Balticii au încheiat Campionatul European de anul acesta din Polonia pe un surprinzător loc 12, motiv pentru care nu s-au calificat la turneul din Turcia.
În acest moment, douăzeci de echipe naţionale şi-au asigurat prezenţa la turneul care se va desfăşura în perioada 28 august - 12 septembrie 2010, dar FIBA are patru wild-carduri pe care le va oferi până duminică. Wild-cardurile sunt inviaţii oferite echipelor necalificate pentru a participa la Campionatul Mondial.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lituania
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close