Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Lockout-ul din NBA se prelungeşte: Alte două săptămâni din sezonul regulat au fost anulate

Lockout-ul din NBA se prelungeşte: Alte două săptămâni din sezonul regulat au fost anulate

Lockout-ul din NBA se prelungeşte: Alte două săptămâni din sezonul regulat au fost anulate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    29 Oct 2011   •   18:11

Liga profesionistă nord-americană de baschet a anulat alte două săptămâni ale sezonului regulat 2011-2012, după un nou eşec al negocierilor între patronii echipelor şi sindicatul jucătorilor. 

 
În aceste condiţii, David Stern, preşedintele NBA, consideră că nu mai este nicio şansă ca sezonul regulat de 82 de meciuri să se mai dispute integral, chiar dacă cele două părţi vor ajunge la un acord.
 
NBA a anulat deja meciurile din presezon şi primele două săptămâni ale sezonului regulat, astfel că, în cel mai bun caz, lockout-ul din NBA se va încheia pe 30 noiembrie.
 
Toate meciurile care ar fi trebuit să se desfăşoare în luna noiembrie au fost anulate. În acest moment, nu este posibil şi nici practic să mai avem un sezon complet. Am avut speranţe în acest sens, dar, în lumina ultimelor evenimente, nu mai putem avea un sezon de 82 de meciuri indiferent de circumstanţe”, a declarat David Stern.
 
În cele două zile în care patronii şi sindicatul jucătorilor au negociat în Manhattan s-au făcut progrese în privinţa plafonului salarial, însă părţile nu au ajuns la un acord în privinţa veniturilor generale de NBA, aproximativ 4 miliarde de dolari.
 
Potrivit precedentului acord, jucătorii primeau 57% din aceste venituri, în timp ce patronii cer împărţirea acestora în mod egal. Deşi iniţial nu păreau dispuşi să scadă pretenţiile lor sub 53%, baschetbaliştii au oferit în cele din urmă varianta de a primi 52%, însă aceasta nu a fost acceptată.
 
Am făcut destule concesii, dar, din păcate, se pare că nu a fost suficient”, a spus Billy Hunter, reprezentantul jucătorilor.
 
Deocamdată, nu a fost stabilită o noua dată pentru ca cele două părţi să se întâlnească şi să discute despre soarta viitorului sezon din NBA.
 

×
Subiecte în articol: NBA grevă
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close