Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Michael Jordan a fost amendat de NBA cu 100.000 de dolari

Michael Jordan a fost amendat de NBA cu 100.000 de dolari

Michael Jordan a fost amendat de NBA cu 100.000 de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    14 Sep 2011   •   10:03

Michael Jordan, patronul echipei Charlotte Bobcats, a fost amendat de Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) cu 100.000 dolari, din cauza comentariilor pe care le-a făcut în privinţa grevei patronilor.

 
Conform Mediafax, purtătorul de cuvânt al ligii, Tim Frank, a confirmat faptul că Jordan a fost amendat, dar nu a comentat dacă suma vehiculată este reală.
 
NBA a interzis proprietarilor cluburilor să comenteze asupra conflictului care îi opune reprezentanţilor sindicatului jucătorilor.
 
În luna august, fosta vedetă a lui Chicago Bulls a declarat pentru jurnalul australian Herald Sun că actualul model economic al NBA este depăşit şi a solicitat o repartizare mai corectă a profiturilor.
 
Proprietarii echipelor din NBA, care susţin că în 2010 au avut pierderi de 300 milioane dolari şi doresc să impună un plafon salarial fix jucătorilor, au intrat în grevă în luna iunie, după ce sindicatul s-a opus acestei măsuri.
 
În condiţiile în care debutul noului sezon din NBA este în dubiu, mai mulţi jucători importanţi au semnat contracte cu durată limitată cu echipe importante din Europa.
 
Precedentul lockout din NBA a avut loc în sezonul 1998-1999.

 

×
Subiecte în articol: amenda NBA grevă
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close