Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Michael Jordan, inclus în ?Naismith Basketball Hall of Fame?

Michael Jordan, inclus în ?Naismith Basketball Hall of Fame?

Michael Jordan, inclus în ?Naismith Basketball Hall of Fame?
Sursa foto: michael jordan
11 Sep 2009   •   18:19

Michael Jordan, o legendă globală care a revoluţionat baschetul şi marketingul în sport, şi-a găsit locul între cei mai mari din acest sport, vineri, prin introducerea sa în Naismith Basketball Hall of Fame.

Jordan este ?şeful promoţiei? pe acest an printre nou veniţi, clasă ce mai include campionul şi colegul olimpic din 1992, David Robinson, jucătorul lui Utah Jazz şi component al Dream Team 92 John Stockton şi antrenorul Jazz, Jerry Sloan.
Prin zborul său uluitor şi mişcările în aer, adaptabilitatea de a schimba jocul sau folosirea coechiperilor când a mai îmbătrânit, Jordan a condus Chicago
Bulls la şase titluri ale National Basketball Association, în perioada 1991 -1998, abdicând de pe tron în 1994 şi 1995, când s-a retras la 30 de ani pentru a-şi încerca norocul în baseball.
Prima sa plecare din 6 octombrie 1993, revenirea sa pe 19 martie 1995, şi ultima retragere din ianuarie 1999 au atras atenţia lumii.
Jordan a devenit popular în lumea întreagă. Pantofii sport ce purtau porecla sa "Air", l-au ajutat pe Jordan să facă peste 100 milioane de dolari, dar şi din tricouri cu numărul 23 .
Acordurile sale de publicitate au deschis cale unor sportivi precum starul din golf Tiger Woods, sau vedetelor NBA Kobe Bryant şi LeBron James.
Jordan a condus tabelul marcatorilor din NBA pentru şapte ani consecutivi, 1987 - 1993 şi apoi din nou în 1996 -1998. A fost numit de cinci ori Most Valuable Player în NBA.

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, din Springfield, Massachusetts, aduce un tribut jucătorilor excepţionali de baschet, antrenori, oficiali de club sau arbitri pentru contribuţii majore în acest sport.
Numit după inventatorul acestui sport, Dr. James Naismith, misiunea sa este de a păstra şi promova valorile baschetului şi să servească ca bibliotecă a istoriei acestui sport.
Până acum au fost incluşi în acest catalog circa 290 de persoane.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close