Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA: A doua înfrângere consecutivă pentru Miami Heat. Campioana câştigă în Boston

NBA: A doua înfrângere consecutivă pentru Miami Heat. Campioana câştigă în Boston

NBA: A doua înfrângere consecutivă pentru Miami Heat. Campioana câştigă în Boston
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Ian 2012   •   14:31

LeBron James a marcat 23 de puncte şi a reuşit 13 recuperări, însă Miami Heat a suferit a doua înfrângere consecutivă în prelingiri, echipa din Florida fiind învinsă la Staples Center de Los Angeles Clippers, scor 95-89.

Chris Paul a fost cel mai bun om al californienilor, cu 27 de puncte, 11 pase decisive şi 6 recuperări, în timp ce Blake Griffin a contribuit la succesul echipei sale cu 20 de puncte şi 12 recuperări.

Este doar o altă victorie, nu putem să ne agăţăm prea mult de asta. Important este să câştigăm cât mai multe meciuri, în special în faţa aşa numitelor echipe mici, pentru că acest lucru ne pune într-o poziţie favorabilă”, a declarat Griffin la finalul meciului.

Şi cealaltă echipă din Los Angeles, Lakers, a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune la Salt Lake City împotriva lui Utah Jazz, scor 90-87. Kobe Bryant confirmă momentul senzaţional pe care îl traversează şi a reuşit pentru a doua seară la rând cel puţin 40 de puncte, în timp ce Pau Gasol a încheiat meciul cu 14 puncte şi 11 recuperări.

Lipsită de aportul lui Derrick Rose, accidentat, Chicago Bulls şi-a consolidat poziţia de lider în Conferinţa de Est, învingând la United Center pe Washington Wizards cu 78-64. În absenţa MVP-ului din sezonul trecut, show-ul a fost furat de John Lucas III, pentru prima oară în carieră titular în NBA.

Jucătorul de 29 de ani a încheiat meciul cu 25 de puncte, 8 recuperări şi 8 pase decisive, iar la final a dezvăluit secretul evoluţiei sale excelente: „Antrenorul mi-a spus să fiu cât mai agresiv. M-a sfătuit ca de fiecare dată când sunt liber, să arunc mingea la coş. Exact asta am făcut”.

Chicago Bulls este singura echipă din Est care ajunge la 10 victorii în acest sezon, performanţă pe care a mai reuşit-o doar Oklahoma City Thunder, învingătoare miercuri noapte cu 95-85 în New Orleans.

Campioana Dallas Mavericks a bifat al treilea succes consecutiv, reuşind să câştige în deplasare în faţa lui Boston Celtics, scor 90-85. Jason Terry a fost principalul marcator al texanilor, cu 18 puncte, însă, la fel ca în multe alte rânduri, vedeta a fost Dirk Nowitzki, care a înscris un coş cu fault când mai erau de jucat doar 5 secunde, care a pecetluit victoria echipe sale.

Ştiu că toată lumea se uită la mine şi că întreaga echipă depinde de mine. Îmi place să fiu în poziţia în care să fac ceva să se întâmple”, a spus Nowitzki.

Tim Duncan a înscris 17 puncte în victoria obţinută de San Antonio Spurs în faţa celor de la Houston Rockets, 101-95 după prelungiri, şi l-a depăşit pe legendarul Larry Bird în clasamentul marcatorilor din istoria NBA, urcând pe locul 27, cu 21.788 de puncte.

Serios? Este grozav, incredibil! Nici nu am realizat că mă aflu atât de aproape de el”, a fost reacţia lui Duncan când a aflat despre performanţa pe care a reuşit-o.

Rezultate NBA: Toronto - Sacramento 91-98, Indiana - Atlanta 96-84, New York - Philadelphia 85-79, Boston - Dallas 85-90, Chicago - Washington 78-64, New Orleans - Oklahoma City 85-95, San Antonio - Houston 101-95 (OT), Denver - New Jersey 123-115, Utah - LA Lakers 87-90 (OT), Portland - Orlando 104-107, LA Clippers - Miami 95-89 (OT).

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close