Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA All-Star game: Vedeţi cele mai interesante cifre din istoria All-Star Weekend-urilor

NBA All-Star game: Vedeţi cele mai interesante cifre din istoria All-Star Weekend-urilor

NBA All-Star game: Vedeţi cele mai interesante cifre din istoria All-Star Weekend-urilor
12 Feb 2009   •   19:54

Phoenix va fi în acest weekend în centrul atenţiei suflării baschetbalistice din lume. De vineri până duminică, toate starurile din NBA se vor aduna aici pentru All-Star Weekend. Vor fi trei zile de vis pentru iubitorii baschetului, care se vor putea delecta cu o sumedenie de evenimente, de la meciul debutanţilor, până la celebrul All-Star Game. Anticipând festivităţile, NBA.com a prezentat o listă cu unele dintre cele mai interesante cifre din istoria All-Star Weekend-urilor.
0 - puncte au înscris vedetele de la Los Angeles Lakers, Pau Gasol şi Kobe Bryant, la ultimele lor apariţii în All-Star game. Gasol s-a îmbolnăvit înaintea All-Star game-ului din 2006, dar a reuşit 12 recuperări în 14 minute de joc, iar Bryant a jucat doar primele trei minute în meciul de anul trecut, după ce şi-a dislocat degetul cu 12 zile înainte, şi nu a aruncat niciodată la coş.
1 - Numărul anilor în care campionul competiţiei de Slam Dunk şi cel al competiţiei de Trei Puncte au venit de la aceeaşi echipă. Harold Miner a câştigat concursul de Slam Dunk în 1995, iar coechipierul său de la Miami Heat, Glen Rice, s-a impus de la trei puncte. Dwight Howard şi Rashard Lewis pot realiza această "dublă" pentru Orlando Magic în acest weekend.
4 - Numărul debutanţilor la All-Star din acest an. Toţi fac parte din echipe Estului: Danny Granger, Devin Harris, Jameer Nelson şi Mo Williams.
4 - Numărul jucătorilor care au peste 2,13 metri înălţime, la acest All-Star game. Toţi fac parte din echipa Vestului: Pau Gasol, Dirk Nowitzki, Shaquille O'Neal şi Yao Ming.
5 - Cel mai mic scor înregistrat în orice rundă a concursului de Trei Puncte. Detlef Schrempf a înscris cinci puncte în 1988, în semifinale, iar Michael Jordan a "reuşit" acelaşi scor în prima rundă a concursului din 1990.
6 - De atâtea ori All-Star game-ul a ajuns în prelungiri. Ultima oară s-a întâmplat în 2003, când Vestul s-a impus cu 155-145 după două reprize de prelungiri, la Atlanta.
6 - Numărul jucătorilor din echipa naţională a SUA, din 2008, care au fost chemaţi la All-Star game: Chris Bosh, Kobe Bryant, Dwight Howard, LeBron James, Chris Paul şi Dwyane Wade.
6 - Numărul jucătorilor din echipa naţională a SUA, din 2008, care NU au fost chemaţi la All-Star game: Carmelo Anthony, Carlos Boozer, Jason Kidd, Tayshaun Prince, Michael Redd şi Deron Williams.
6 - Numărul de meciuri consecutive câştigate de "Sophomores", în duelul debutanţilor din NBA.
11 - De atâtea ori a antrenat Red Auerbach Estul în All-Star game. A înregistrat şapte victorii şi 4 înfrângeri.
14 - De atâtea ori a fost eliminat un jucător în urma faulturilor. Rick Barry şi Bob Cousy au fost eliminaţi de câte două ori fiecare.
15 - Numărul selecţiilor lui Shaquille O'Neal la All-Star game, cu una mai mult decât Michael Jordan, Karl Malone şi Jerry West. Kareem Abdul-Jabbar deţine recordul cu 19 selecţii.
19 - Numărul coşurilor consecutive la concursul de Trei Puncte. Craig Hodges deţine acest record, stabilit în semifinalele concursului din 1991. Următorii clasaţi în top sunt Larry Bird şi Hubert Davis, cu câte 11.
21 - Media punctelor pe meci înscrise de cei 26 de jucători selecţionaţi pentru All-Star, în 2008-2009. Aceştia mai au o medie de 6.4 recuperări, 4.3 pase decisive, 1.12 intercepţii şi 0.82 capace pe meci, în timp ce au un procentaj de 48.3 la aruncările din acţiune, 37.3% de la trei puncte şi 80.5% de la linia de fault.
22 - Cele mai multe pase decisive date într-un All-Star game, de către Magic Johnson, în 1984, când meciul a intrat în prelungiri.
24.25 - Media record de puncte înregistrată de un jucător. LeBron James a înscris 97 de puncte în cele patru apariţii la All-Star game.
25 - Cele mai multe puncte înscrise în orice rundă a concursului de trei puncte. Craig Hodges a reuşit 25 în prima rundă din 1986, performanţă repetată şi de Jason Kapono în finala de anul trecut.
27 - Cele mai multe recuperări reuşite de un jucător în All-Star game. Bob Pettit în 1962.
35 - Numărul meciurilor câştigat de Est. Ei conduc Vestul cu 35-22.
36 - Cele mai multe puncte înscrise într-un meci al debutanţilor, de către Amare Stoudemire, în 2004.
42 - Cele mai multe puncte înscrise într-un All-Star game, de către Wilt Chamberlain, în 1962.
43 - Numărul debutanţilor care au fost selecţionaţi pentru All-Star Game. Ultimul dintre aceştia a fost Yao Ming, în 2003. Trei dintre aceşti debutanţi au fost numiţi MVP-ul (Cel mai bun jucător) partidelor: Elgin Baylor (1959, Co-MVP), Wilt Chamberlain (1960) şi Oscar Robertson (1961).
154 - Cele mai puţine puncte înscrise cumulat de cele două echipe într-un All-Star game. Vestul a învins Estul cu 79-75 la Fort Wayne, în 1953.
197 - Numărul recuperărilor reuşite de Wilt Chamberlain în cariera lui la All-Star game. El a avut o medie de 15.2 recuperări în cele 13 apariţii.
262 - Cele mai multe puncte reuşite de un jucător în toată cariera la All-Star game. Michael Jordan a înscris 262 de puncte în 13 apariţii, având o medie de 20.2 puncte pe meci.
303 - Cele mai multe puncte înscrise cumulat de cele două echipe într-un All-Star game. În 1987, Vestul a învins Estul cu 154-149, după prelungiri, la Seattle.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close