Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA ar putea anula încă două săptămâni ale sezonului regulat

NBA ar putea anula încă două săptămâni ale sezonului regulat

NBA ar putea anula încă două săptămâni ale sezonului regulat
de M.T.    |    25 Oct 2011   •   11:47

NBA este aproape de a anula alte două săptămâni din sezonul regulat, care ar fi trebuit să înceapă pe 1 noiembrie, conform celor de la New York Daily News.

Ar fi pentru a treia oară când David Stern, preşedintele NBA, ar fi nevoit să facă un astfel de anunş, după ce meciurile din presezon şi primele două săptămâni ale sezonului regulat au fost deja anulate, ca urmare a lockout-ului din liga profesionistă nord-americană de baschet.

Conform sursei citate, un astfel de scenariu ar ridica numărul meciurilor anulate la 102, iar perioada fără jocuri în NBA s-ar extinde până pe 28 noiembrie.

În ultimele zile, au avut loc mai multe runde de discuţii între proprietarii din NBA şi sindicatul jucătorilor, dar dorinţa celor dintâi ca veniturile generate de ligă să fie împărţite în mod egal şi să se discute o limitare a plafonului salarial au dus la eşecul negocierilor.

Am arătat că suntem pregătiţi să negociem cu proprietarii, dar în orice caz nu putem accepta condiile pe care ni le impun”, a declarat Billy Hunter, reprezentantul sindicatului jucătorilor, pentru ESPN.

În condiţiile în care tot mai multe meciuri sunt anulate, iar discuţiile dintre cele două părţi au şanse minime să se reia în actualii termeni, există riscul ca întregul sezon să fie compromis.

Problemele de competiţie şi cele economice ne fac să nu ne dorim să pierdem sezonul, dar asta s-ar putea întâmpla. Sunt câteva lucruri pe care simţim că trebuie să le obţinem”, a spus Peter Holt, proprietarul celor de la Spurs.

×
Subiecte în articol: NBA grevă
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close