Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA dă în judecată sindicatului jucătorilor pentru determinarea legalităţii grevei decretată de cluburi

NBA dă în judecată sindicatului jucătorilor pentru determinarea legalităţii grevei decretată de cluburi

NBA dă în judecată sindicatului jucătorilor pentru determinarea legalităţii grevei decretată de cluburi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Aug 2011   •   11:35

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anunţat iniţierea unei proceduri juridice împotriva sindicatului jucătorilor, pentru a stabili legalitatea grevei decretate de patronii cluburilor în urmă cu o lună.

Oficialii NBA îi acuză pe membrii sindicatului de „practici incorecte” şi susţin că aceştia nu negociază „cu bună credinţă” cu proprietarii cluburilor în conflictul dintre cele două părţi.

Aducerea acestei probleme în faţa tribunalului vizează prevenirea utilizării inadmisibile de către sindicat a tacticilor de presiune, împiedicând astfel părţile să negocieze un nou contract colectiv", a declarat vicepreşedintele NBA, Adam Silver, conform Mediafax.

NBA a anunţat că o grevă a patronilor de cluburi (lock-out) a intrat în vigoare pe 30 iunie, după un nou eşec al negocierilor cu sindicatul jucătorilor. Această grevă a patronilor este prima în NBA din sezonul 1998-1999.

Greva presupune imposibilitatea cluburilor de a mai negocia transferuri sau de a semna contracte cu jucători liberi, neplata baschetbaliştilor, interdicţia impusă jucătorilor de a se pregăti la bazele cluburilor lor şi de a avea contacte cu antrenorii lor.

Deşi proprietarii au anunţat că 22 din cele 30 de cluburi din NBA suferă pierderi financiare, jucătorii nu acceptă reducerea salariilor actuale. Pentru îndreptarea acestei probleme, respectiv pierderea anuală a 300 de milioane de dolari, NBA doreşte impunerea unui plafon salarial fix, precum şi contracte pe o durată mai scurtă de timp şi fără garanţii.

×
Subiecte în articol: NBA grevă proces
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close