Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA se împrumută cu 137 milioane de euro din cauza crizei financiare

NBA se împrumută cu 137 milioane de euro din cauza crizei financiare

NBA se împrumută cu 137 milioane de euro din cauza crizei financiare
Sursa foto: Kobe Bryant LEbron James
27 Feb 2009   •   13:13

Nici chiar campionatul american de baschet nu a scăpat de efectele crizei financiare, cu toate că nu duce deloc lipsă de public fidel şi de sponsori. Jumătate din cluburile din NBA au probleme financiare şi aşteaptă cu nerăbdare banii din acest împrumut. Din acest motiv, liga de baschet a şi acceptat să se împrumute, deşi nu intenţiona să facă acest lucru. Suma pe care NBA o va lua de la Bank of America şi JP Morgan este de 175 de milioane de dolari, aproximativ 137 de milioane de euro.
NBA nu era interesată să se împrumute, deoarece nu duce lipsă de fonduri pentru a-şi desfăşura activitatea. Totuşi, forul american a profitat de două oferte pe care băncile Bank of America şi JP Morgan le pusese la dispoziţie. Potrivit Sports Business Journal, citat de Mediafax, presiunea cluburilor a fost, practic, cea care a determinat NBA-ul să accepte împrumutul, pe care băncile l-au oferit cu o dobândă de 8,27%. Echipele interesate, în număr de 15, au şansa de a primi cu împrumut fonduri de până la 11,66 milioane de dolari, adică 9,14 milioane de euro.
"În acest mediu economic este foarte bine că Liga profesionistă ne oferă un astfel de serviciu. Aceşti bani ne vor ajuta să depăşim această perioadă grea. Ultimii ani i-am încheiat de fiecare dată cu pierderi de 15 sau 20 milioane de dolari, deci acest împrumut ne va ajuta", a spus un director al clubului Orlando Magic, Alex Martins, informează sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA criza economica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close