Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Patru finalişti NBA, pe lista jucătorilor liberi de contract. Încep negocierile

Patru finalişti NBA, pe lista jucătorilor liberi de contract. Încep negocierile

Patru finalişti NBA, pe lista jucătorilor liberi de contract. Încep negocierile
30 Iun 2009   •   16:42


Vara în baschetul american continuă să fie interesantă, chiar şi după terminarea Draft-ului. Începând de marţi noapte, echipele pot începe negocierile cu jucătorii liberi de contract. Noile înţelegeri nu pot fi semnate până pe 8 iulie, însă vor fi mutări de trupe începând chiar de miercuri după-amiază.

Având în vedere transferurile efectuate săptămâna trecută, NBA.com observă faptul că echipele bogate s-au îmbogăţit, în timp ce formaţiile sărace au renunţat chiar la nume mari. Echipele fără o şansă realistă la titlu au preferat să îşi chibzuiască banii pe cât de mult posibil, în timp ce doar câteva au riscat în plan financiar, sperând să aducă jucătorul potrivit pentru a ataca titlul.

Şi în perioada următoare, dacă vor cheltui ceva, echipele o vor face cu cap, fară să mai arunce cu banii pe fereastră. Totuşi, jucătorii importanţi care au rămas fără contracte vor primi în continuare cât îşi doresc. Situaţia economică mondială îi va afecta pe jucătorii de pluton, care vor avea mai puţine oferte de unde să aleagă, comparativ cu anii trecuţi, şi care cel mai probabil se vor alege cu contracte diminuate.

În 2010, superstaruri ca LeBron James, Chris Bosh şi Dwyane Wade vor fi libere de contract, astfel că unele formaţii din NBA se vor abţine să îşi cheltuie banii acum. Există totuşi câţiva jucători talentaţi liberi de contract şi în acest an (vezi lista mai jos), inclusiv "Cel mai valoros jucător" al Finalei NBA, informează site-ul oficial al competiţiei.

1. Kobe Bryant, L.A. Lakers, 31 ani
Dacă alege, Bryant poate alege să negocieze un alt contract, cu doi ani înainte de finalul celui actual, conform unei clauze. Totuşi, el a anunţat după cucerirea titlului în NBA că va rămâne la Lakers. Acest lucru nu îl elimină însă din topul celor mai importanţi jucători care sunt sau pot fi liberi de contract.

2. Carlos Boozer, Utah Jazz, 27 ani
Boozer este jucător liber de şase luni, însă echipele nu pot negocia cu el până miercuri dimineaţă. Istoria accidentărilor lui Boozer este îngrijorătoare în vederea investirii unei sume mari de bani în el, având în vedere că a jucat în doar 276 din 410 partide pentru Jazz. Însă rămâne un jucător important, care este greu de "apărat".

3. Ron Artest, Houston Rockets, 29 ani
Artest este unul dintre cei mai buni jucători în ambele faze şi le-a oferit celor de la Rockets duritatea de care aveau nevoie pentru a ajunge în playoff. Cu Tracy McGrady încă accidentat, Houston are nevoie de Artest, însă jucătorul se pare că are şi alţi peţitori.

4. Hedo Turkoglu, Orlando Magic, 30 ani
Turkoglu va înapoia cele 7 milioane de dolari din actualul contract pentru sezonul 2009-2010, dorind să profite astfel de evoluţiile excelente din play-off-ul NBA pentru a negocia un alt contract, mai avantajos. Sosirea lui Vince Carter la Magic l-ar putea determina pe Turkoglu să negocieze chiar şi cu o altă echipă.

5. Lamar Odom, L.A. Lakers, 29 ani
Odom şi-a sacrificat minutele de joc şi statisticile pe un contract anual, care nu este un lucru uşor de acceptat pentru jucătorii din NBA. Răsplata a venit la finalul campionatului, când a cucerit inelul de campion, şi ar putea continua să vină şi când agentul lui, Jeff Schwartz, va răspunde ofertelor, începând de marţi noapte.

6. Paul Millsap, Utah Jazz, 24 ani
Absenţa lui Boozer i-a oferit lui Millsap ocazia să arate ce ştie şi să obţină mai mulţi bani în această vară. Este un recuperator de elită şi jocul său ofensiv se îmbunătăţeşte. Millsap a ratat doar şase meciuri în primele trei sezoane ale sale, astfel că e o investiţie mai bună ca Boozer, pe termen lung.

7. Charlie Villanueva, Milwaukee Bucks, 25 ani
Bucks nu i-a oferit o prelungire de contract lui Villanueva, astfel că a devenit agent liber nerestricţionat. Îi lipseşte agresivitatea în semicerc, însă este un marcator bun. Ar putea primi nişte oferte medii, chiar de la Cleveland, însă nu mai mult de atât.

8. David Lee, New York Knicks, 26 ani
Ca mulţi alţii, Lee a avut cel mai bun sezon şi, graţie sistemului lui Mike D'Antoni, a avut cele mai multe "duble" dintre toţi jucătorii NBA (65), fiind singurul "uriaş" de la Knicks. Ar face echipă bună cu orice star pe care Knicks ar putea să îl aducă în acestă vară, însă renegocierea unui nou contract le va reduce considerabil bugetul esticilor.

9. Trevor Ariza, L.A. Lakers, 24 ani
Ce obţii când combini un apărător bun cu un jucător care înscrie lejer de la 3 puncte? Îl obţii pe Ariza, cel care a contribuit mult la parcursul celor de la Lakers şi care poate avea astfel pretenţii la un salariu mărit.

10. Marvin Williams, Atlanta Hawks, 23 ani
Williams nu şi-a justificat niciodată statutul de "alegerea numărul 2 în Draftul din 2005", dar şi-a îmbunătăţit jocul în cele patru sezoane şi a devenit un bun marcator, înainte ca problemele la spate să îl ţină pe tuşă. Este cel mai tânăr jucător din acest top şi poate umple golurile şi în ofensivă şi în defensivă.

Alţi jucători importanţi liberi de contract

11. Ben Gordon, Chicago
12. Shawn Marion, Toronto
13. Mehmet Okur, Utah
14. Rasheed Wallace, Detroit
15. Jason Kidd, Dallas
16. Andre Miller, Philadelphia
17. Anderson Varejao, Cleveland
18. Mike Bibby, Atlanta
19. Allen Iverson, Detroit
20. Glen Davis, Boston
21. Raymond Felton, Charlotte
22. Ramon Sessions, Milwaukee
23. Brandon Bass, Dallas
24. Marcin Gortat, Orlando
25. Zaza Pachulia, Atlanta

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kobe Bryant NBA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close