Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: Chicago Bulls şi Miami Heat, aproape de calificare în semifinalele Estului

Playoff NBA: Chicago Bulls şi Miami Heat, aproape de calificare în semifinalele Estului

Playoff NBA: Chicago Bulls şi Miami Heat, aproape de calificare în semifinalele Estului
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2011   •   13:48

Chicago Bulls şi Miami Heat au câştigat din nou cu Indiana Pacers, respectiv Philadelphia 76-ers, şi conduc acum cu 3-0 la general, având nevoie de încă o victorie pentru a se califica în semifinalele Conferinţei de Est.

În Indianapolis, Chicago Bulls a învins cu 88-84, în ciuda unei seri slabe din partea tandemului Rose-Boozer, care, împreună, a reuşit doar 6 aruncări din 28 de încercări pentru 27 de puncte. Luol Deng a jucat la nivelul său obişnuit însă (21 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive), iar Kyle Korver a venit de pe bancă şi a marcat 12 puncte, suficient pentru ca echipa lui Tom Thibodeau şi obţină a treia victorie în această serie.

A fost un meci destul de dur, dar aşa este în baschet. Cei din Indiana aveau ceva de dovedit, mai ales în faţa proprilor fani”, a spus Derrick Rose la finalul partidei, completat de coechipierul său Carlos Boozer: „Cel mai important este că avem 3-0. Ne descurcăm tot mai bine. Apărarea noastră a funcţionat mult mai bine decât în primele două meciuri, dar deja ne pregătim pentru cel de-al patrulea”.

Dwayne Wade a reuşit 32 de puncte şi 10 recuperări, iar LeBron James a adăugat alte 24 de puncte şi 15 recuperări pentru ca Miami Heat să câştige şi al treilea meci din seria cu Philadelphia 76-ers, scor 100-94, de această dată în deplasare.

Înaintea meciului, antrenorul lui 76-ers, Doug Collins, spunea că „dacă înscriem 94 de puncte, avem o şansă”. Nu s-a întâmplat asta, unul dintre motive fiind explicat de Elton Brand (21 de puncte, 11 recuperări) la final: „Miami a avut un meci bun. Au o echipă cu experienţă şi ştiu să-şi atingă scopul. Noi i-am lăsat să joace pe contraatac şi acest lucru ne-a costat”.

Portland Trail Blazers a revenit în calculele calificării pentru semifinalele Conferinţei de Vest, după ce a învins pe teren propriu, scor 97-92, pe Dallas Mavericks, texanii conducând acum la general cu 2-1. Wesley Matthews (25 de puncte) şi LaMarcus Aldridge (20 de puncte) au fost cei mai importanţi oameni ai învingătorilor, în timp ce Jason Terry a marcat 29 de puncte din postura de rezervă pentru oaspeţi.

Kevin Love, jucătorul cu cel mai mare progres faţă de sezonul trecut

Continuă acordarea premiilor individuale în NBA. De această dată, a fost rândul lui Kevin Love (Minnesota Timberwolves) să primească o distincţie, cea pentru jucătorul cu cea mai mare creştere în joc faţă de sezonul precedent. Baschetbalistul celor de la Wolves i-a depăşit în clasamentul realizat în urma voturilor a 116 jurnalişti pe LaMarcus Aldridge (Portland) şi pe Dorell Wright (Golden State).

Love, care în acest an a evoluat pentru prima oară în All-Star game, a încheiat sezonul regulat cu cele mai mari medii din carieră la puncte (20,2), recuperări (15,2, lider în NBA) şi pase decisive (2,5). A devenit primul jucător de la Moses Malone în 1982/83 care reuşeşte cel puţin 20 de puncte şi 15 recuperări în medie pe meci în timpul unui sezon şi a stabilit un record al clubului de 53 de double-double consecutive, cu numai două mai puţine de performanţa maximă în NBA, 55, reuşită de Elvin Hayes în 1973/74.

×
Subiecte în articol: Chicago Bulls Miami Heat NBA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close