Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff-ul NBA porneşte dramatic. Vezi rezultatele primei etape

Playoff-ul NBA porneşte dramatic. Vezi rezultatele primei etape

Playoff-ul NBA porneşte dramatic. Vezi rezultatele primei etape
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
de N.B.    |    30 Apr 2012   •   12:08

Playoff-ul NBA a început. LeBron James, Kobe Bryant, Kevin Durant, Carmelo Anthony şi celelalte staruri ale celor mai bune echipe din liga americană de baschet şi-au făcut planul de bătaie şi au plecat în urmărirea titlului suprem.

După un sezon regulat concentrat, care a îngrămădit 66 de meciuri în programul fiecărei echipe pe parcursul a doar câteva luni, playoff-ul NBA nu putea să înceapă decât în modul dramatic în care a făcut-o. Multe întrebări din timpul sezonului şi-au găsit răspunsul, în timp ce altele şi-au făcut loc în mintea amatorilor de baschet american.

Primele meciuri s-au jucat sâmbătă seară şi dramatismul a atins cote maxime. În Conferinţa de Vest, prima rundă oferă o reeditare a finalei de conferinţă de anul trecut, Oklahoma City Thunder îi înfruntă pe campionii en-titre, Dallas Mavericks. Favoriţi indiscutabili, tinerii de la OKC au condus majoritatea meciului, însă Dirk Novitzki şi Mavs au demonstrat că au stofă de campioni şi au revenit pe finalul meciului. Kevin Durant a jucat rolul eroului pentru OKC, însă, reuşind coşul victoriei cu 1,5 secunde rămase pe cornometru (scor 99 - 98).

Tot sâmbătă, primele trei clasate din Est şi-au înfruntat adversarii de pe ultimele trei locuri ale conferinţei. Miami Heat a şi-a confirmat statutul de pretendentă la titlu, administrând o corecţie usturătoare celor de la New York Knicks (scor 100 - 67). LeBron James a explodat pentru 32 de puncte, în timp ce arma principală a celor de la Knicks, Carmelo Anthony, a fost limitat la 11 puncte.

Chicago Bulls, echipa cu cel mai bun parcurs în sezonul regulat, i-a învins pe cei de la Philadelphia 76ers (scor 103 - 91), însă a plătit un preţ foarte scump: MVP-ul sezonului precedent, Derrick Rose, s-a accidentat la genunchi şi nu va mai evolua până la începutul sezonului viitor. La Indiannapolis, Orlando Magic, fără vedeta Dwight Howard, au produs surpriza, furând un meci de la Indiana Pacers (scor 77 - 81).



Duminică seară, cea mai bună echipă din Vest, San Antonio Spurs, a confirmat că este într-o formă excelentă, dominând meciul cu Utah Jazz de la un capăt la altul (scor 106 - 91). Andrew Bynum a făcut un meci istoric pentru Lakers (10 puncte, 13 recuperări şi 10 capace), egalând recordul NBA pentr capace într-un meci de playoff. Kobe Bryant a înscris 31 de puncte şi echipa din Los Angeles a învins cu uşurinţă pe Denver Nuggets (scor 103 - 88).

Cealaltă echipă din Los Angeles, Clippers, a jucat în deplasare la Memphis Grizzlies, reuşind o revenire dramatică de la un deficit de 27 de puncte pentru o victorie surprinzătoare (scor 98 - 99).

Ultimul meci al primei etape a rundei întâi, Boston Celtics la Atlanta Hawks, s-a încheiat cu victoria clară a gazdelor, care au profitat de un start slab al elevilor lui Doc Rivers, care au evoluat fără Ray Allen (scor 83 - 74). Meciul nu a fost lipsit de incidente, fundaşul lui Celtics, Rajon Rondo, arhitectul fazelor de atac a echipei din Boston, a fost eliminat după ce a contestat decizia unui arbitru şi l-a îmbrâncit. Oficialii NBA nu au anunţat dacă Rondo va fi suspendat pentru gestul său, dar dacă ar fi, şansele celor de la Celtics scad drastic.



Ce s-a confirmat după primul meci al primei runde? Spurs sunt prima echipă din Vest şi joacă un baschet de campioană. Tinerii de la Oklahoma City Thunder pot fi maturi şi pot închide un meci când contează. Dacă Andrew Bynum îl secondează pe Kobe Bryant, Lakers sunt o echipă de temut, iar Miami Heat se numără printre echipele cu o şansă importantă la titlul NBA.

Ce a devenit neclar? Chicago au evoluat fără Rose mai mult de jumătate de sezon dar au fost cea mai bună echipă din NBA chiar şi fără liderul lor. Nu se ştie dacă va fi cazul şi în playoff. Clippers au fost conduşi cu 27 de puncte, dar au câştigat meciul. Vor reuşi Grizzlies să revină după acest şoc? Vor fi "fraţii mai mici" din Los Angeles suficient de constanţi pentru a conta? Indiana Pacers au fost una dintre cele mai bune echipe din sezonul regulat, însă au pierdut în faţa unei echipe din Orlando fără cel mai bun jucător.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close